3 entry daha
  • dün gece trt sosyal medya programında izlediğim, bilgisi ve anlatım yeteneğiyle beni etkileyen sosyolog. ekranlarda görmeye alıştığımız, otuz yıl önce amerika’da yapılan anketlerden çıkarım yapıp sosyoloji anlatmaya çalışanların aksine, toplum hakkında yaptığı doğru tespitlerle, kurduğu güncel cümlelerle pek çok kez “beni mi izliyor acaba bu adam” diye sormama sebep olmuştur, sosyolog olmasa kâhin olabilirmiş.

    şaka bir yana, uzun zamandan sonra anlayarak sosyoloji dinleyebilmemi sağladı. televizyon programlarında karışık konuları nazlı nazlı anlatıp, aklımın bambaşka yerlere gitmesini sağlayan insanlar yüzünden oldum olası bu konuları televizyondan öğrenemem. dün gece bunun çok güzel bir istisnası oldu, alper bey sayesinde sosyal medyanın bize aşıladığı narsizmle, ikili oynamayla, etkileme gücüyle, televizyonlardan rol çalışıyla ilgili çok şey öğrendim, tek bir program öğrencisi olmak istememe yetti. bazı konuların aslında çok keyifli olduğunu, ama bize anlatanlar yüzünden sevemediğimizi dün tekrar tecrübe ettim.

    küçük bir google araması boğaziçi üniversitesi siyaset ve uluslararası ilişkiler bölümünde lisans ve yüksek lisans dereceleri aldığını, istanbul üniversitesi’nde doktora yapmakta olduğunu bildiriyor. zaten programı izledikten sonra böyle bir cv göreceğimi tahmin etmiştim, “tahsille başarı farklı şeyler” mottom bir gol de kendisinden yedi.

    ayrıca alper bilgili’nin european journal of science and theology’de yayınlanmış “mantık hatalarına giriş, dawkins’in tanrı yanılgısı” isimli ve european perspectives’te yayınlanmış “post-seküler toplum ve türkiye’deki çok sesli din ortamı” isimli makaleleri varmış –kendisi gönderimi okuyorsa makale başlıklarının amatör çevirisini mazur görsün-. misyoner isimli romanı olduğunu da dün programda öğrendim. bu makalelere ve kitaba erişip okumaya çalışacağım, onlar da dün programda anlattıkları gibiyse çok güzel okumalar beni bekliyor demektir.

    umarım televizyonlarda daha sık görüp bilgisinden faydalanabiliriz. dünyada ve ülkesinde ne olup bittiğinin farkında, eskinin değil şimdinin verileriyle konuşan, iyi tahsilli ve öğretme yeteneğine sahip bir sosyolog olduğu için ben değil ülke olarak hepimizin sevinmesi gerekiyor. iyi ki kendisini trt’de izledim, inşallah gelecekte başka yerlerde de izlerim.
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap