7 entry daha
  • anneler gününde anneleri kategorilendirerek "anneler gençlerin işlerinden anlamaz" yaftasını yapıştıran reklam ajansı.

    filmde anneler konkur ve revizyon kelimelerinin anlamlarını bilmiyorlar hatta telafuz bile edemiyorlar. filmde anneler "çocuklarımız neden bu konkur ve revizyon yüzünden geç kalıyorlar?" sorusunu yöneltiyor.

    belli ki anneler bu işlerden anlamaz klişesinden yola çıkılarak bu film üretilmiş. hayatımızın her anında gördüğümüz, tanık olduğumuz bu klişeleri filtresiz bir biçimde yaymak o kadar da masumane bir davranış değildir.

    komiktir çünkü biz insanlar başkalarının hatalarına, eksikliklerine, saçmalıklarına gülmeyi severiz. biri düşer, güleriz. biri hata yapar, dalga geçeriz.

    bu alışkanlıklarımız bir sorun iken bu sorunun iletişim kanallarını kontrol edenler tarafından paylaşılması, sorunun vahimiyetini artırmaktadır.

    çünkü bu "eğlenme" ritüelleri bu sayede hem meşrulaşır hem de normalleşir. bir anneyi, çocuğunun hayatında çok önemli bir yeri olan bir terimi doğru telafuz edemeyen bir konuma koyan eserler, bilinçsiz bir biçimde de olsa, kategorilendirmeye hatta ayrımcılığa neden olmaktadır.

    bir diğer durum ise bu filmin türkiye'de çekilmiş olmasıdır. kadınların eğitim seviyesinin düşük, kadına şiddetin yüksek olduğu türkiye'de.

    hitler'li biomen reklamı eleştirildiği gibi havas'ın anneler günü reklamı için yaptığı, altında sakıncalı mesajları barındıran reklam filmleri de eleştirilmelidir.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap