6 entry daha
  • neoliberal gençleri amerika'da betimlemek için bir tanımlama var. o gençler bir fobi ile tanımlanırlar. "tüm devlet hizmetlerinden faydalanan alkolik, boşanmış, depresif işsiz kadın" fobisi. onlar tüm söylemlerini bu "yük" kadın imajıyla süslerler. richard sennet'in karakter aşınması adlı kitabı bu tip yeni kuşak neo liberalleri tanımlar.

    şimdi "bundan niye o faydalasın?"cıların listesi giderek artar sonra bir de bakmışsınız ki "kimse sağlığını bozmasın kardeşim, devlet size bakmakla yükümlü mü?"nün söylemine gelirsiniz.

    şimdi yaygın hastalıkları sıralayalım. aşağıdaki örneklerin hiç birinde alkol ve sigara kullanılmamış denekler mevcut olsun.

    - kalp krizi: amına koyduğumun obezi yerken bana mı sordu. ye ye sıçama sonra gelsin devlet

    - romatizma kireçlenme: allahsız kadın bana mı sordun, 4 -5 çoçuk yaparken, o kadar yaparsan vücutta kalmaz tabi kalsiyum

    - zatürre: yarak gibi hava atacağım diye incecik gezersen olacağı bu gerebe emi?

    - trafik kazası sonucu yaralanma: milyarlık arabaları eşşeklere verirken bana mı sordular.

    vs vs . mesela meclis'teki milletvekillerinin tüm aile efradının sınırsız sağlık sigortası sahibi olduğunu biliyor musunuz? ve 1 yılda ödenen parayla orta ölçekli bir hastane yapılabileceğini. şimdi başbakan bağırsaklarından operasyon yedi. karıştır gazeteleri "kestan balı iyidir", altın çilek bele kuvvet" vs vs demeçleri var, demem mi ben o zaman onu bunu garip garip şeyleri löp löp yerken bana mı sordun senin bağırsaklarının parasını ben mi vereceğim diye.

    alkoliklerin sağlık masrafları hesaplansın meclistekilerin sağlık harcamalarını aştığı zaman ödenmesin fazlası. uzlaşalım mı liboş göt.
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap