7 entry daha
  • bugün tamamlayacı sağlık sigortası adı altında satılan yarın alternatif sağlık sigortası olacak olan zımbırtıdır. bugünlerde özel sağlık sigortası yaptırıp da yenileme garantisini cebe koyanlar hariç herkes çok yakın gelecekte sigortasının masrafları ödememesi ve hatta sigorta yapmayı reddetmesi ile karşı karşıya kalacaktır. bugün bir kan tahliline 600 tl isteyen medicana gibi hastahaneler ile baş başa kalıp amerikan filmlerindeki "kansersiniz ama sigortanız yok, defolun gidin ölün" ya da "madem sigortanız yok, işte deneysel ilaç ya öldürür ya iyi gelir" tandanslı repliklerle karşı karşıya kalacağız. tamamlayıcı olanı boş verin, gidip adam akıllı bir sağlık sigortası yaptırın, en azından yenileme garantisi alırsanız tek derdiniz artan primleri nasıl ödeyeceğiniz olur. ayrıca sağlık sigortasının bir kısmı da vergiden düşülebilmektedir.

    ek: amerika bile hafiften çark etmişken türkiye'de hiçbir iktidar tüm devlet hastahanelerini özelleştiremez fakat bu, çok yakın gelecekte özel-devlet farkının amerika-kenya farkına dönüşebileceği gerçeğini ortadan kaldırmaz.

    2019 güncellemesi: sağlık sigortasının yıllık artışı konusunda yasal bir üst limit vardır ve yıl içindeki kullanımınıza göre artış tutarı değişebilir. şu anda emekleme aşamasında olan kişiye özel tedavi yöntemlerinin de birkaç yüz bin dolar olduğunu göz önünde bulundurursak yıllık azami %60 (sanırım, emin değilim) bir artış her türlü bu sigortayı kötü günde kullanmak için cazip kılmaktadır.
345 entry daha
hesabın var mı? giriş yap