3 entry daha
  • yaşanan gelişmelere bakıldığında söyleyenin bildiğin gerizekalı olduğu önermedir.

    akp'nin başarısızlığını yaşanan gelişmeler ayan beyan kanıtlamaktadır. ekonomide gelişmeler malum, ona hiç değinmiyorum; insan hakları ve hukuk konusundaki eksiklikler giderek büyüyor, daha bugün sadece protesto yapmak isteyen gençler yine dövüldü, biber gazı ile muamele edildi, ağızları yüzleri bildiğin dağıtıldı. elbette, bunları bir anda yapmaya başlamadılar, yavaş yavaş, alttan alttan... ısıtılan sudaki kurbağa misali. avrupa ülkelerinin durumu malum, almanya, fransa, ingiltere olduğu yerde duruyor, kesmiyor battı batacak diyorsun ama italya ve ispanya da gayet yerli yerinde, batsa ne olacak, ferrari'yi mi satın alacaksın seat'ı mı? asya aldı başını gitti, çin, japonya, güney kore, hatta kazakistan gümbür gümbür geliyor. türkiye ortadoğu'da liderliğe oynarken bildiğin şamar oğlanı oldu, mavi marmara, reyhanlı, terör örgütü ile masaya oturmalar, tüm komşularla çeşitli çap ve sayıda sorunlar.

    kapitalist sisteme de en iyi alternatif islam değil. zira, islam zaten allah'ı liberal bir sistem olarak kapitalizmin olsa olsa öncülü olabilir, yani islam kapitalizmden geride. hoş, islam'ın en ideal yaşandığı yer türkiye olmadığı gibi, götü sıkan da bu ülkeyi islam'la yönetmeye çalışsın, bakalım ne oluyor?

    sonuç olarak, türkiye gelişmiş bir ülke değil.

    türkiye'ye gelişmiş ülke diyen;

    - ya sayıklıyordur,
    - ya cahildir,
    - ya hiç sopa yememiştir,
    - ya da hiç gelişmiş ülke nedir bilememiştir,
    - ya da bildiğin gerizekalıdır, net!

    gini indeksi mi desem, gelişmişlik endeksi mi, doğumda anne ve çocuk ölümü mü desem, ihraç mallarının birim ağırlık başına ortalama ederi mi desem, parasının kabul görür döviz olması mı desem, fikir özgürlüğü mü desem, ne desem?

    en iyisi gerizekalı desem.
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap