85 entry daha
  • zamanında soyle bir seyler karalamisim, yeri gelmiş buraya da ekleyeyim istedim: (bkz: eşcinsellik doğaldır ama pedofili sapikliktir/@ug tek)

    diyelim biz türkiye'de değil de, tunus'ta yaşıyor olsaydık, sevişmek için 20 yaşımızı beklemek zorunda kalacaktık.. amerika'da nasıl ki 21 yaşından önce bir kişinin alkol alması yasaksa, tunus'ta da sevişmek "suç.." kabul ediliyor.. türkiye'de reşit olma yaşı 18 olduğu için, "ahahah, olur mu canım öyle şey??" dediğinizi duyar gibiyim, ancak devlet böyle belirlemiş, 20 yaşından küçüksen çocuksun..

    avrupa'daysa bu yaşın kademeli olarak düşürüldüğünü takip edebilirsiniz tarih boyunca: şu sıralardaysa ülkeye göre 14, 15, ya da 16 olarak belirlenmiş durumda: türkiye'deki kanunlarla değerlendirdiğimizde 14 yaşındaki kişinin rızası olsun/olmasın seviştiği kişi hapse girer: 15 yaşından sonra durum karmaşıklaşıyor-
    tam kanunu bilmediğim için yazmıyorum, ancak bilgi gelirse eklerim..

    daha uç örneklere bakalım, meksika'nın kimi bölgelerinde adet görmeniz veya kamışa su yürümesi yeterli sayılabiliyor irade beyanı yapabilmek için..

    konjonktüre baktığımızda hala bir şeylerin oturmamış olduğunu söylemek mümkün.. peki ne olacak?? 18 yaşından küçük herkesi "çocuk.." kabul eden bir ülkede, pedofili elbette ki sağlıklı bir zeminde tartışılamaz.. 14 yaş mevzusu açıldığında da (türkiyeli olduğumuz için..) "nasıl ya??" diye kısa devre yapmamız mümkün..

    eh, buradan kaçınılmaz olarak şu soru doğuyor: kime çocuk diyeceğiz?? çocuk ne/kim?? türkiye'de 14 yaşındaki bir çocuk isteğiyle biri, birisiyle birlikte olamaz mı?? cinsel çekim duyamaz mı?? avrupa, genel olarak güney amerika'daki çocuk duyduğunda bunu eyleme dökebilir, ancak türkiyeli bir çocuk dökemez demekten başka bir yol yok..
174 entry daha
hesabın var mı? giriş yap