200 entry daha
  • efenim, etrafımda, illa bi yerden sokarlar diye ryanair'le uçmaya çekinen çok fazla insan var*. şimdi yazacağım bilgilerle sorunsuz, ek ücret ödemek zorunda kalmadan seyahat edebilirsiniz.

    bilet alma işlemi:
    - web-sitesinden biletimizi seçiyoruz. bileti alırken 4-5 tane sayfa çıkıyor, hepsinde de bir şey satmaya çalışıyorlar, sakın almayın. bilet ücretinde en ufak bir artış olursa bir yerlerde hata yaptınız demektir. shuttle falan da almayın, normal otobüsler daha ucuz.
    - bilet alma sırasında sayfası sık sık hata verebiliyor, gerekirse başka kredi kartlarından deneyin.
    - bileti aldıysanız sıra check-in'e geldi. check-in ne zaman açılıyor bilmiyorum ama seyahat tarihinden 1 hafta önce falan online olarak check-in'inizi yapın, biletinizin* çıktısını alın. online check-in yapmak zorunlu, yoksa ceza ödüyorsunuz.
    - seyahat günü havaalanına gittiğinizde, ab üyesi bir ülke vatandaşı olmadığınız için çıktısını aldığınız bileti mühürleteceksiniz. bu ya check-in bankosunda ya da havaalanında bir büroda oluyor. yeşil pasaport sahiplerini bazen mühürlüyorlar, bazen mühürlemiyorlar. siz yine de sorun.
    - biletinizi mühürlettikten sonra check-in bankosuna geliyorsunuz. pasaporta falan bakıyorlar.
    - sonra kontrolden geçip uçuş kapınızı buluyorsunuz. uçağa girmeden önce bagajınızı kalıplara oturtup kontrol ediyorlar. omuz çantanız da dahil olmak üzere tek bir bavula koymanız gerekiyor her şeyi. sırt çantalıları kontrol etmiyorlar fazla ama tekerlekli bavulları kalıba oturtuyorlar, sığmazsa sıçtınız.

    notlar: bazen 6-7 uçuşlarına 2 görevli bakıyor, mutlaka erken gidin havaalanına.
    almak istediğiniz biletin fiyatı bir anda artmış gözükebilir. bekleyin, hatta ertesi gün bakın, normal fiyatına düşmüş olabiliyor. ama "last x seat" dediği biletler düşmüyor.
    her biri en fazla 100 ml'lik toplamda 10 adet sıvı alabileceğiniz yazıyor ama abartmadıkça 15'e kadar ufak tefek sıvı eşya geçirebilirsiniz.

    şimdi de el bagajı hazırlama tüyoları vereceğim. ryanair bu konularda çok kıl olduğu için buraya yazıyorum.
    - kadınsanız ve bakımınza düşkünseniz yanınıza tester'ları alın. yüz temizleme jeli tester'ı, parfüm tester'ı nemlendirici tester'ı vs...
    - kontrole maruz kalacağınız zaman dilimi 1 dakika. yani, son kapıya kadar bavulunuza pek bakmıyorlar. eşyalarınız çantanıza sığmadı mı? kalın giysilerinizi üzerinize giyin. yine de dışarıda eşyalarınız mı kaldı? uçağa girme sırası size gelmeden 2-3 dakika önce, çaktırmadan çantanıza tıkıştırın ne varsa. 2 adım attıktan sonra elinize alırsınız yine, sorun değil. önemli olan son kontrolden geçmek. şimdi yazınca bana bile karışık geldi, ufak bi şemayla anlatayım.
    `=bunlar uçağa girme sırası0` bu da en son kapı ve görevliler.
    =====0=====uçak.
    yani çantanızı kontrol ettikleri yer "==0" bu kadar.**
    - çantanıza tıkıştırdınız, yine de eşyanız kaldı mı? ceketinizi çıkarın, dışarıda kalan eşyanızı cekete sarın. ceketin içindeki eşya görünmeyecek şekilde ceketi elinize alın. sıcaklamış da üzerinizi çıkarmış numarası yapacaksınız yani. tabii bu arada üzerinizde başka ceket olmamasına da dikkat edin. zaten çok kalabalık olduğundan dikkat etmezler fazla.
    - kadınsınız ve her kadın gibi omuz çantanız var değil mi? yanınıza bez çanta alın, hem içine çok şey sığar hem de kontrolden geçerken çantanın içindekileri bagaja tıkarken, bez çantanızı katlayıp cebinize bile koyabilirsiniz.*
    - her güne ayrı tişört almanıza gerek yok. 1 haftalık geziye 2 pantolon, * 3-4 tişört yeter de artar. dönüşümlü olarak giyersiniz.
    - yerden tasarruf için yanınıza saç havlusu alın. önce vücudunuzu kurularsınız, sonra saçınıza sararsınız.
    - kalacağınız yerde saç kurutma makinesi olur illa ki, hiç yük etmeyin.
    - gidişiniz low-cost'la dönüşünüz normal havayolu şirketleriyle mi olacak? fazla yer kaplamayan bir el bavulunu kıvırıp sırt çantasının içine yerleştirin. dönüşte hem el bavulunuzu hem sırt çantanızı bagaj olarak kullanabilirsiniz böylece.

    büyük sırt çantaları belimi ağrıttığı için seyahatlerimde liseli kardeşimin okul çantasını kullanıyorum.* içine sığdırdıklarım: kıyafetlerim*, makyaj malzemelerim, cilt bakım ürünlerim, dslr makinem, havlum, iç çamaşırlarım, saç düzleştiricim*, şarj aletlerim, rehber kitaplarım ve götürdüğüm hediyeler.
    temizliğimden, bakımımdan ödün vermeden 1 sırt çantasıyla gezebiliyorum. bir bavul için tonla fark ücreti vermeye gerek yok, bavul hazırlamayı bilmek yeter.*
519 entry daha
hesabın var mı? giriş yap