398 entry daha
  • gercek pizzanin ne oldugunu bilenler tarafından, parca pinçik edilmis bir pizza fotoğrafına binaen yorum yapılan şirket. ille de gidip o dükkanda yememe gerek yok. gözlerimiz görüyor.

    hani ukalalık olacak diye yazmadım bugüne kadar ama herkesde "bir tek ben yurt dışına çıktım" sanrısı almış yürümüş.

    italya'nın üç farklı şehri olmak üzere avrupa'nın birçok ülkesinde (fransa, ispanya, portekiz, ingiltere, almanya, isviçre, avusturya, ingiltere, danimarka); batı ve doğu yakalarında yedi farklı şehir olmak üzere amerika'da, defalarca odun ateşinde veya standart pizza fırınında pişmiş pizza yemiş biri olarak ve yine de italya'yı baz alarak söyleyebilirim ki, o pizza ol-ma-mış..

    her yerde mi pizza yedin diyenlere not: evet, pizza delisi olduğum ve evde de çeşit çeşit pizza yaptığım için gittiğim her ülkede pizza mutlaka yiyorum arkadaşım, altı kızarmış pizza başkadır, kapkara kömür olmuş pizza başka.. hatta çoğu yerde pizzayı fırında çok tutmazlar bile masaya unuyla, azıcık pişmiş etiyle gelir.. altı pişmiş pizzanın maksimum ayarı da bu olmalıdır. burada aynı fırının farklı katlarında pişirilmiş calzone var. bunu az, orta ve çok pişmiş olarak değerlendirebilirsiniz. kızaracaksa da en fazla bu kadar kızarmalı..

    e okulun adresine bakıyorum, foto galeride dolaşıyorum, yüzlerce resmin altında böyle bir pizzaya rastlayamıyorum. pizza al forno diye google'da arama yapıyorum, böyle bir tabana rastlamıyorum. erasmus'la gittiği yerde 1 euro'luk pizza yiyen adam burada uzman kesiliyor, ondan sonra yorum yapanları küçümsüyor.

    benim o pizzanın tabanının olmamış olduğunu anlamam için yememe gerek yok, kokusu burnuma geldi zaten yanık yanık..

    "olmamış bu, özür dileriz, hemen yenisini gönderelim" diyeceğine, sağa sola tehditler saçan bir firma yüzünden işimden gücümden kaldım resmen.. bana da bravo..
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap