312 entry daha
  • lazqiyo açıklamalı ile ilgili tekzip gönderip, fatih altaylı'nın "kasıtlı yanlış yazdığını düşünmediğini, yanlış anladığını düşündüğünü" söyleyen vekil.

    yalan yahu, alayı yanlış diyen yok yani. nasıl bir sohbetmiş ki fatih altaylı'nın aklında lazkiye, deniz falan kalmışta böyle bir şey uydurmuş acaba? bir çeşit hayal kırıklığına uğrayanların ise fatih altaylı'ya bel bağlaması ise ayrı bir ironi. neyse demirtaş sol gazetesine röportaj filan vermiş gazeteyi alan biri ekler falan öğreniriz "yanlış" anlamayı falan...

    bu arada;
    (bkz: hatay yayladağı sınır kapısının kapanması)

    ekleme: ropörtaj siteye eklenmiş;

    http://haber.sol.org.tr/…temelleri-var-haberi-73589

    -------

    + bir tekzip yolladınız mı habertürk’e?

    evet fatih bey’e yolladık. yani kürtler lazkiye’yi alsın diye bir şey yok. ne bir politikamız var, ne bir niyetimiz var. ne de böyle bir şey söyledim. kürtler orada başkalarının topraklarını işgal etsin gibi bir durum söz konusu olamaz tam tersine özerk yönetimler olsun. sadece kendileri yönetmesin. arap halkları var, alevi halkları var, nüsayirler var.

    lazkiye üzerinden gidebilir dedim ben yoksa lazkiye kürtlerin olursa kürtler denize alışırlar gibi bir şey yok. öyle not almışlar, anlamışlar. bdp’nin solu olarak, solcusu olarak bunu en son söyleyecek kişiyim.

    + tam şöyle yazmış: bu suriye’deki kürt oluşumu lazkiye’yi de içine alırsa, kürtlerin büyük bir sorunu ortadan kalkar, denize alışırlar ve türkiye’ye tam bağımlılık ortadan kalkar. sizin söylediğiniz kürt petrollerinin denize ulaşması için...

    bir türkiye üzerinde dünyaya açılabiliyor, bir de lazkiye üzerinden. bu da bir alternatiftir kürtler için. dolayısıyla türkiye-kürdistan halkına güç verir. türkiye kürdistan’dan, kürtlerden korkmamalı. kürt halkı da türklerden korkmamalı. petrolümüzü, gazımızı niye başkası getirsin, satsın kardeşim. türkiye üzerinden de lazkiye üzerinden de dünyaya satabiliriz. böyle düşünüyorum. suriye’deki, irak’taki kürtlere böyle bakabiliriz. burada lazkiye işgal edilsin diye bir şey yok.
    -------

    ne anladık?
11001 entry daha
hesabın var mı? giriş yap