38 entry daha
  • "bazi "ozel içerikli" ve "bizi alakadar etmeyen" konuları yayınlamıyoruz. aşağıda çesitli zamanlarda kendileri tarafından yazılan, istemlerin, kredi karti ekstrelerinin de oldugu mailler var..." kısmı okunduktan ve idrak edildikten sonra incelenmesi gereken olay.

    özel yaşama saygı hakkının açıkça tecavüzüdür diye eylemi gereksiz bulanlar sanırım bu kısmı es geçerek, mail içeriklerini okumadan yorumda bulunmuşlar. zira bu hakkın sınırını kamuya mal olma, kamu menfaati, kamunun haber niteliği taşıyan güncel olayların içeriklerini öğrenme hakkı oluşturuyor.

    söz konusu başmüzakereci egemen bağış olduğuna göre, kamuya mal olan bir kişiden bahsediyoruz haliyle.

    mail içeriklerinde de özel yaşama veya aile yaşamına dair bir içerik yok, olmayacağı da en baştan teyit edilmiş. önceki entry'lerde de değinildiği gibi yayınlanan bir çok içerikte hukuksuzluklar var.

    bakanın eşinin, bakanın nüfuzunu kullanması bir hukuksuzluk, haber niteliği taşıyan bir olay.

    bir kişiye amerika'ya gitmesi için torpil de keza öyle.

    bakanın bir kişi için atama istemesini tartışmaya bile gerek yok.

    belki bakanın küfürlü (ayıp dediği) atasözleri açısından kafa karışabilir, fakat kamuya mal olmuş böyle kimselerin her alanda söylemlerinde dikkatli olması gerek, bakanın konumu da daha bir dikkat gerektiriyor. bu tür küfürlü içerikler bakanın kamuya karşı samimiyetsizliğini ortaya koyuyor. haber niteliği var bal gibi.

    hukuka aykırı, illegal yollardan ele geçirilmiş bir içerik var, delil olarak kullanılamaz diyenlere gelince, bunlar zaten adama bir ceza soruşturması için kullanılmayacak, delil niteliği taşımasına gerek yok. bakanın bu tür hukuksuzluk ve söylemleri, bulunduğu konum itibariyle istifasını gerektirecek nitelikte ve bu yeterli yoksa kimse hukuksuzluk yaptığı iddiasıyla yargılanması için delil temini niyetini taşımıyor. hukuksuzluk yaptığını tespit edip, bulunduğu konumdan istifası için baskı amaçlı bir durum söz konusu. yani şu içerik bile kayda değer, yeterlidir.

    özel hayata gizliliğin ihlali diyenler, magazin yaşamına mal olmuş insanların rızası olmadan çekilen görüntülerinin, plajlarda sereserpe uzanırken veya sevgilisiyle öpüşürkenki görüntülerinin, içkili şekilde gece kulübünden çıktıktan sonra sağa sola küfürler yağdıran hallerinin nasıl ihlal olmadığını bu olayla birlikte değerlendirip bir sonuca varabilirler.
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap