201 entry daha
  • bavul hazirlama sanatini cok iyi ogrenebileceginiz havayolu. 1.kural:katlamayin! katlamayin, sarin yani rulo yapin! daha cok esya sigdirabileceksiniz bu sayede. tecrubeme gore 40l sirtcantasi o kutuya rahatca sigiyor, siz yine de boyutlarini bir olcun. ama ryanair i cok kullanmayi tercih ediyorsaniz, o boyutlara uygun bir tekerli minik valiz edinebiilrisniz, cok pahali da degil.
    2.altin kural: son dakikada sigmayan cantanizi ucaga kabul etmeleri icin 60 euro verme tehlikesi yerine, yaniniza az sey alin, gittiginiz yerde elbet bir medeniyet vardir, gider bir hm bulur, gerekirse 60 euroluk ust bas alisverisi yaparsiniz dert degil. hic olmazsa paraniz cope gitmez.
    ucagin ici gercekten soguk oluyor, ona gore yaniniza bir sweatshirt alin gercekten, yoksa donuyorsunuz.

    frankfurt hahn havalimaninin, frankfurtla alakasi yok, luxembourg sinirina daha yakin hatta. ona gore hesaplayin. ornegin frankfurttan daha guneye inmeyi dusunuyorsaniz, baden havalimanini tercih edebilirsiniz.

    1 haftalik seyahat icin sirtcantama cok rahat bir sekilde sigdirdiklarim: 1 adet ekstra postaci canta (gun icerisinde dana gibi sirt cantasini kullanmamak icin) boy-bas havlusu (dandik, ince), 1 adet ekstra ayakkabi, 1 elbise, 2 hirka, 1 sweatshirt (son dkaikada tirsip bunu ustume giymeyi tercih ettim), 1 pantalon, 2 etek, 2 sort, 6 tshirt, ic camasirlari, 1 kitap, kozmetik (sampuan, dus jeli, makyaj cikarici, deodorant, sabun, dis fircasi, macunu, hepsi seyahat boyu, kabine alinabilecek cinsten), makyaj malzemeleri, sarj aleti vs. bunlarla beraber canta yaklasik 7.5 kg oluyor, biraz da yer kaliyor, kalan hakkimi gezi esnasinda yapacagim alisverislere sakliyorum, donerken gotume girmemesi icin. gordugunuz gibi valiz tasimaya gerek bile yok, az esya alinca kafaniz da rahat oluyor, ustelik asiri minimal de takilmak zorunda degilsiniz.

    boarding kartini print etmeyi sakin unutmayin. donus icin de print edebilirsiniz, zira 2 hafta onceden check in yapabiliyorsunuz. priority boarding e filan hic gerek yok.

    kendileriyle fas a ucmayi planliyorum 10 euroya, 3 saatlik ucus. 10 euro diyorum, bavul mavul tiriska, 10 euroya ben deutsche bahn ile heidelbergden anca 50km otedeki karlsruheye gidebiliyorum, adamlar bana kita degistirme firsati veriyorlar.
519 entry daha
hesabın var mı? giriş yap