5 entry daha
  • bu projeyi başlatan şirket aslında motorola'dır. amaçları 70 civarında low orbit satellite bir başka deyişle alçak irtifa uydusu vasıtasıyla dünyayı sarmak ve veri alışverişini bu sistem üzerinden dijital olarak gerçekleştirmektir. ancak bu proje başlatılırken gsm şebekesinin yaygınlaşması ve cep telefonlarının gelişme hızı iyi hesap edilememiş, bunun sonucu olarak da pek çok kişi daha az maliyetle, daha hafif görüşme sağlayan cep telefonlarına yönelirken, bundan çok olumsuz etkilenen motorola iflas etme aşamasına gelmiştir.

    bu noktada olaya el koyan amerikan hükümeti, onca uydunun yakılması yerine, özel sektörde amerikan ordusuna bağlı olarak faaliyet gösteren bir şirket vasıtası ile anılan projeyi motorola'dan devralmış ve işletmeye geçirmiştir.

    meselenin özü şudur ki; bu sistemde insanlar herhangi bir yer istasyonu kullanmadan doğrudan uydu ile bağlantıya geçtiklerinden, kullanılan telefonlar, eski zabıta telsizleri gibi, havuç kadar anteni olan kocaman cihazlardır. üstelik konuşma ücreti pahalı olup, bu cihazlar malesef kapalı mekanlarda iyi çalışmamaktadır. bu sistemlerin ancak ordu vb. tarafından savaşlar ve doğal afetlerde verimli olarak kullanılabileceği anlaşıldığından şu aşamada yapılacak başkaca bir şey yoktur.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap