• uyarı: internet bağlantınızı paylaşmak, bağlantınızı kullananların bağlantı üstünden suç nitelikli içerik paylaşmaları halinde sizin sorumlu tutulmanıza sebep olabilir. dolayısıyla aşağıdaki çözümü bu riski alıyorsanız ve sadece eylem bölgelerinden birindeyseniz, yani eylem bölgelerindeki veri akışına bir faydanız olacaksa, riskleri göz önünde bulundurarak uygulayın:

    kullandığımız cihazların tamamı kablosuz ağlara ssid ve şifre aynı olduğu sürece aynı aygıt olup olmadığına bakmadan bağlanabildiğinden, hatta wireless repeater'lar direkt bu özellikten istifade ettiğinden önerdiğim wireless mesh network çözümü.

    olay şu:

    modeminizin wireless şifresini komple kapatıyorsunuz (o hengamede şifre yazmak zor olur diye, yoksa bir şifre de set edilebilirdi ama pratikte şifrenin pek faydası yok)

    modeminizin ssid'sini (yani ağ listesinde görünen ismi de) "direngezi" yapıyorsunuz.

    bu ikisi birlikte olduğunda bir kere direngezi ağlarından birine bağlandığınızda şifre olmadığı sürece her zaman en yakındaki bu ağa dahil bir yerden internete çıkış yapıyorsunuz. etrafta bu isimde ağ yoksa 3g'den yapıyorsunuz.

    bu bağlantılar üçüncü şahıslara ait olacağından ve şifresiz olduklarından her zaman içeriğinin dinlenebileceğini varsayın, o yüzden sadece https bağlantı kullanmaya gayret edin.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap