• ecnebilerin "after sales and service" dedikleri, bir insanın çalışabileceği en berbat birimlerden biri.. zaten ingilizce kısaltmanın "ass" olması içinde bulunulan vaziyet hakkında yeterince bilgi verir düşüncesindeyim..

    yaşananları özetlemek gerekirse; müşteri denilen velinimet cihazı sizden habersiz açar, içine bakar, kurcalar, devre elemanlarını kafasına göre değiştirir vs vs.. kısaca cihazın ebesi ile ilgili bütün fantezilerini hayata geçirir, sonra da sizi arayarak "ya kardeşim bu cihaz bozuk, zaten garanti süresi dolmadı.. şunu tamir edin der".. siz de alırsınız cihazı bir bakarsınız ki üzerinden traktör geçmiş gibi durmaktadır.. sevgili müşterinizi arar "kardeşim, cihazda denemediğiniz pozisyon kaldı mı? canını okumuşsunuz, bunun tamiri ancak bedeli mukabili yapılabilir" dersiniz.. adam klasik türkiyeli refleksi ile "ama onun garanti süresi daha dolmadı ki, bilabedel tamir etceksin kardeşim.. " der.. size de saçınızı başınızı yola yola adama derdinizi anlatmak düşer ki, bunu yapan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez..

    bu durumlar içerisinde en kötüsü bir devlet dairesi ile çalışmaktır ki, onlarda "nato kafa nato mermer" kuralı geçerlidir.. ellerinde "devletli" olmanın getirdiği bir silah vardır -> "bakın, bir sonraki ihalede sizin cihazlarınızı nah kullandırırız" derler mütemadiyen..

    kısaca, allah tüm servis mühendislerine sabır ihsan eylesin diyor, sözlerimi bitiriyorum...
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap