• yapmak istediğim şey. gülmeyin lan. çok ciddiyim. tamamen de ayığım. herhangi bir deliyle herhangi bir münasebetim de olmadı.

    gündem malum. bir takım çapulcular olarak eylemdeyiz. sonu nereye varacak kestiremiyorum. ama bir noktada insanlar sandık başına gidip birine oy vermek durumunda kalacaklar. işte o noktada kime oy vereceğini bilemeyenlerdenim ben. yıllardır da bu sebeple pek çok seçimde oy vermedim. şimdi artık biri çıksın da peşine takılalım diye beklemektense biz o birileri olup çıkalım istiyorum.

    burada bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim. biz birini çıkartalım demiyorum. ha elbet bir parti başkanı olması gerekir, lakin kesinlikle amacım kendimi yahut herhangi birini bir lider olarak sunmak değil. lider güdümündeki partilere bir yenisini eklemek değil. başkanı değişse de fikri, duruşu ve kararlılığı önderliğinde ilerleyecek bir parti hayal ediyorum. kişisel egolarla değil, ortak fikirlerle yoluna devam edecek bir parti. lideri fikirleri olan bir parti.

    siyaset sahnesinde yer almış bir insan değilim. hiç olmadım. hiç olmayı düşünmedim. çünkü siyasetin pis bir iş olduğunu tahmin edebiliyorum. ama, sen yanmazsan, ben yanmazsam, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa diyerek, bunu yapmayı planlıyorum.

    parti nasıl kurulur? herhangi bir fikrim de yok. 38 yıllık ömrümde hiç böyle bir merakım da olmadı. hatta en yakın arkadaşlarım bile bana deli gözüyle bakacaklar eminim. bildiğim kadarı ile simit sarayının sahibine de bu yaştan sonra simitçi mi olacaksın diyen dostları varmış..

    peki bu parti fikri için neden sözlükteyim. sevdiğim birisine bu fikri açtığımda bana iki şey söyledi. bir parti için paran ve çevren olacak dedi. kısa ve net. param yok. ama çevrem var dedim. binlerce ekşiciden oluşan bir çevre. ve işte şimdi buradayım.

    böyle bir işe girişmek için ciddi ciddi kolları sıvayacak dostların peşindeyim. lakin bu yola girerken şunları bilmek zorundasınız. öncelikle her fikre, her inanca, her inançsızlığa, her tür özgürlüğe, her konunun konuşulabilmesine, aklınıza gelen her şeye açık olacaksınız. yok hayır grup seks yapmayı planlamıyorum. ama bunun hakkında da konuşabiliriz. isteyenler yapabilir de? yahut güzel bir yasin okuyup dua etmeyi de konuşabilir? isteyenler yapabilir de? demem o ki, her şeye açık olup kendi bu fikre katılmasa da kendi özgürlüğünü yahut bir başkasınınkini kısıtlamadığı sürece bu şeye karşı çıkmayan insanlarla birlikte bir şeyler yapmak istiyorum. ve bu kişilerden tek beklediğim dürüst ve adil olmaları. başka bir şey değil.

    özet geçeyim. yaşım 38. başkalarınınkini kısıtlamadığı sürece insanların özgürce yaşayabilmelerine inanıyorum. dürüst, güvenilir, hoşgörülü (sonsuz), adil ve yüreğinde sevgi olan insanlarla birlikte bir şeyleri yapmaya başlamak istiyorum. en azından denemek istiyorum.

    şimdi, içinizde götüyle gülenler de olacak eminim. bilmiyorum belki gerçekten de delirdim. ama en deli halimle bile şu an bizi yönetenlerden daha erdemli olduğumu sanıyorum. desteğinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap