8 entry daha
  • üyelerinin çok kıl olduğu site. parfüm severler buraya!

    daha önce de bahsedilmiş, bir parfüm hakkında ne arıyorsanız bu sitede bulabilmeniz mümkün. notalarını öyle iyi yorumlamışlar ki parfümün nasıl koktuğunu az çok anlayabiliyorsunuz. parfüm delileri için (benim gibi) oldukça yararlı olması bir yana, hoş vakit geçirmemizi de sağlıyor. keza üye yorumları da oldukça profesyonel.
    öyle kadınlar kulübündeki gibi "ayy cnm cok gzel ben begendim mis gibi portkal kokuyoooo :)))" şeklinde değil. bildiğin kokuyu tarif ediyorlar; ilk sıkıldığında nasıl kokuyor, ilerleyen saatlerde nasıl bir hal alıyor, ne kadar kalıcı, hangi cilt tipleri için uygun, yazın mı kışın mı kullanımı ideal, akşam vakti mi gündüz vakti mi sıkılmalı, hangi nota ne kadar baskın ve daha bir sürü şeyi derinlemesine ve uzunca açıklıyorlar. bu yönüyle adeta bir koku ansiklopedisi, yani harika.

    ama efendim bilgi birikimlerine hayran olduğum bu kullanıcılar bilgili oldukları kadar küstah da. ulan bir kokuyu da beğenin be. yani öyle bir inceliyorlar ki ne yapıp ne edip bir kusur buluyorlar kokuda. eleştirmeden olmuyor. ne kılsınız ya! şimdi kafamdan bir örnek vereceğim, daha iyi anlayacaksınız ne demek istediğimi.

    muhterem şahıs yardırıyor:

    "açılış notaları ahenkli bir şekilde birbirine karışıyor. ilk başta hafif bir misk eşliğinde narin bir portakal esintisi karşılıyor bizi. kalıcılığı oldukça yoğun olan koku, çok değil, yaklaşık bir saat sonra yerini dominant bir limona bırakmasına rağmen hala portakalı hissedebiliyorsunuz ama misk kayboluyor. dakikaların birbirini takibiyle kokular da kendi aralarında oynaşmaya başlıyorlar; bir portakal, bir limon, bir amber, bir yeşil elma ve onların naif karışımları... tarif edilmesi güç bir muhteşemlikten bahsediyorum."

    buraya kadar oldukça edebi ve bir o kadar da sevimli bir yazı ile birlikteydik. bahsi geçen parfümün kokusu az çok kafamızda canlandı. her şey harikulade, öyle değil mi? ama bekleyin, asıl şimdi gösteriyor gerçek yüzünü:

    "fakat yine de bu koku fazlasıyla teknik. kendimden hiçbir şey bulamıyorum*. bu açıdan bok gibi olduğuna kanaat getirdim bir süre sonra. eğer sizi yansıtan gerçek anlamda bir parfüm arıyorsanız bu koku kesinlikle size göre değil."

    böyle kalırsınız işte!

    demem o ki, her ne kadar yararlı olsa da bu site, en iyisi gidip kendiniz koklayın. bunlar hiçbir parfümü beğenmiyor, hayatımın parfümünü bile eleştirecek kadar densizlerine rastladım. :( onları nasıl cezalandırsam diye düşünürken aklıma geldi: popüler parfümlerin altına "uff slklar yha :s" yazıp kaçacağım ve onları derin tartışmalara sürükleyeceğim. :)) şimdi onlar düşünsün!!
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap