138 entry daha
  • ios'in frontend'inin en büyük ve radikal değişime uğradığı sürüm. şık duruyor, biraz android ve windows phone'dan bir şeyler almamış değil, bu konuda eksiyi hak ediyor maalesef (illa aldığı şeyler kötü olduğundan değil, orjinal olmadığından). yaklaşık bir saat kurcaladım, öncelikle şık olmuş. gerçekten helvetica'nın olabildiğince çok kullanımı, basit, beyaz üzerine siyah menüler hoşuma gitti. eskisinden daha mı iyi daha mı kötü? bunu en iyi zaman belirler, bence daha 'farklı'. ikisi de iyi ya da kötü olabilir durumuna göre. control center güzel bir özellik olmuş, lazımdı, özellikle notification center'a entegre olmayıp ayrı bir gesture ile açılıyor olması kesinlikle bir artı. search ana ekranda sağa swipe ile değil, ekranın ortasından aşağı bir swipe gesture yaparak açılıyor, ilginç olmuş, insanların alışacağından şüpheliyim.

    onun dışında arkaplanda, api tarafında, oyun yapımcılarına inanılmaz bir destek getirilmiş. ios'e bundan sonra çıkacak oyun controller'larını programlamak için api var, yani iphone ve ipad iyice bir gaming device olacak. ayrıca yüksek performanslı oyun tasarımı için de yeni library'ler eklenmiş. bir sürü yeni api var, developer'lar bayağı eğlenecek. bir developer olarak heyecanla ilgilendiğim ios sürümü.

    //edit: fotoğraflara bakmak, bir şeyler paylaşmak oldukça kolay ve şık. menüler genelde bayağı sade, o kısımları bayağı sevmeye başladım. ana ekranda cihazı hareket ettirdikçe arkaplan ve ikonun farklı yönlere, parallax scrolling efektiyle gidip üç boyut havası yaratması da hoş (umarım yalnız accelerometer bütün pili sömürmez bu yüzden). airdrop'ın sürekli bluetooth'un açık olmasını gerektirmesi çok hoş olmamakla beraber control center sayesinde kolayca açılıp kapatılabilmesi güzel. ancak yine de, eski ios'i görsel açıdan çook özlüyorum.
1405 entry daha
hesabın var mı? giriş yap