9 entry daha
  • inanır mısınız suser'lar, 3. kez oldu ve ben tekrar bu sınava girdim. bu sefer daha umutluyum ama hörverstehen kısmında sınav salonunun sikik seslendirilmesi çok kanıma dokunuyor.

    lesen;
    2. kısımda spor psikologluğuyla ilgili bir yazı geldi. ne işe yarar ne yapar gibi şeylerden bahsedip bir boksör üzerinden örnek verdiler. güzel eğlenceli ama biraz karışık bir yazıydı. yanlış yaptığımı sanmıyorum ama bazı şeyleri ikincisye okuyunca anladım.
    3. kısım ise zamanın tarihi üzerineydi. eskiden mısırlılar zamanı nasıl ölçerdi, ilk 12 aylık 30 günlük takvimi kim kullanırdı, saati kim ne zaman nerde geliştirdi, saat dakika kelimeleri hangi dilden girdi, ve bugün zaman ölçümü nasıl yapılıyor du sorular.

    hören;
    hören zordu yahu.
    1. sinde iki öğrenci konuşuyordu, neden ispanyolca kusruna gitmedin, işte tutora gidiyom bize ders çalışıtırıyor falan öyle muhabbetti.
    2. sinin konusu kadın mühendislerdi. bu aralar çok text var bu konuyla ilgili, sınavda gelmesi şaşırtmadı. işte neden az öğrenci var, daha sonra çalışma şartları neler, ne kadar terfi alabiliyorlar ve gelecekte ne olacaklar şeklinde 2 kişiyle yapılan röportaj.
    3. sünde tek çocuk olmak ya da olmamakla ilgiliydi. konuşan adamın sesi biraz kalın olunca sınav salonunda anlamak çok zorlaştı bu amcamızı. kardeşi olan çocuklar mesela kötü bir sonuç elde edince başkalarını suçlarken tek çocuklar hatayı kendilerinde ararmış falan, zordu diyebilirim. bundan 4 ya da 5 alabilirim diye girdim ama bir kaç cevabı kaçırdım. 5 hayal olur ama 4 gelebilir.

    yazma sınavında;
    yazma sınavı çok sikikti. tabii ki ilk bölümlerde gelmeyen, ekoloji konusu geldi. hangi ülke ne kadar karbondioksid üretiyormuş bunula ilgili bir grafik ve bu ülkeler kişi başı ne kadar co2 üretiyormuş buna bir grafik.
    tek fikir vardı, o da "fakir ama kalabalık ülkeler gelişmelerini kontrol etmeliler ki co2 azalmasına bir katkıları olsun" du.

    konuşma sınavı ise iyiydi, yani ne olabilir ki?
    3. deki grafik, almanyadaki yiyecek içeceklerin kaç tanesi bio ve bu bio olanlar neler şeklinde 2 bölümdü. lan dedim, 1,5 dakkada nasıl 2 grafik açıklayayım dedim, ama yaptım bir şeyler.
    4 ya da 5 (hangisinde formel vor-nachteil yapılıyorsa onda), abitur yerine 10. sınıfta notu iyi olanları üniye yollayak direkt diye soruldu.
    6. da almanyadaki özel okul sayısının 2002-2008 arası gelişimi vardı.

    benim için hörverstehen hariç iyiydi. diğerlerinden 4 hörverstehenden 3 alırsam üniversiteme kabul ettirebilirim ya da en azından okul içi sınavla geçebilirim.

    bu testdaf 63'tü.
    bir sonraki testdaf 18 temmuzda, ne olur ne olmaz diye ona da kaydolmuştum.

    yıllar sonra gelen edit: bu sınavı 5 4 4 4 le geçtim, soranlara teşekkürler :)
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap