169 entry daha
  • halen ısrarla "the renowned author of the da vinci code, dan brown" ile karşılaştırma gereği duyan insanlara son kitabı kaiken'in ilk 40 sayfasını bi okumalarını önerdiğim yazar.

    dan brown bu psikolojik betimlemelerin hangilerini aktarabilmiş daha önce ey dostlar? o muhteşem dan brown kaç defa sizi kahramanın psikolojik dünyası içine alıp oturtmuş? hangi kitabında bir olivier passan, bir mathias freire, bir jacques reverdi, bir louis antioche yaratmış dan brown?

    ısrarla ve üzerine bastıra bastıra söylüyorum; dan brown, günümüz dünya gençliğinin az buçuk marjinal olma kaygısından faydalanıp hristiyanlık tarihini sikko karakteri robert langdon'la harmanlayan ve sonra da ortalama herhangi bir zekanın oluşturabileceği bir kurguya bunu oturtan, ve bunu sadece 2-3 yılda bir becerebilen bir yazardır.

    jean-christophe grangé'yi böyle bir tanıma sokmak şu an için pek mümkün değil, lütfen okuyun. sadece şunu söyleyebilirim ki, her satırını didik ettiğim kitaplarından her sene bir tane yazıyor.

    şimdi ben bu yazıyı neden yazdım? çünkü memleketimde arka arkaya çıkan dan brown ve grangé kitaplarının ikisi de bestseller oluyor. bu iki bestseller arasında bir karşılaştırma almış başını gidiyor, ve ben bu noktada bir şeyden çok şikayetçiyim: grangé'nin kitaplarını sırf 'ayy çok güzel kurgu, çok gerildim, çok sürükleyici elimden bırakamadım iki günde bitirdim' demek için almasın insanlar. bu adam bestseller oluyor olabilir, -bence olmamalı- ama bestseller olmasının sebebi genel kanının aksine ucuz gerilim değil. emin olun bu adamın kitaplarında çok daha fazlası var, satır aralarında oturup incelenesi ve üzerine uzun uzun düşünülesi çok fazla şey var. yoksa ben niye inferno'yu üç günde bitirmeme rağmen kaiken'in üç günde sadece altmışıncı sayfasına geliyorum?

    sözün özü, (bkz: #29925039).
304 entry daha
hesabın var mı? giriş yap