2735 entry daha
  • hem ufkunuzu iki katına çıkarır hem de hayatta kalmanızı sağlar bu şeyler.
    diyelim ki bir adada veya bir ormanda tek başınıza kaldın. hangi bitkinin meyvenin zehirli olup olmadığı bir süre sonra senin için hayati önem taşıyacak bir konu olur.
    genel olarak zehirli bitkileri tek bir çatıda, belirli özellikler etrafında toplamak mümkün olmasa da genel bazı yöntemler mevcut.
    misal:
    - şekli ne olursa olsun mantar ve benzeri bir şey yeme. "köy göçüren mantar" şanını boşuna almamıştır bir düşün mcgyver biraz düşün allah aşkına.
    - badem gibi kokan bir bitkiden uzak dur.(siyanür tehlikesi)
    - çürümüş, küflü ve durgun bulanık suda büyümüş herhangi bir bitkiyi yeme.
    - yok illa tadına bakacağım dersen bir şekilde onu kaynatarak haşla. haşlamak hepsi olmasa bile bir takım toksinleri yok edebilir. bak edebilir diyorum dikkat.
    - azıcık aklını kullan ve ormanın sakinlerini gözlemle. hayvanların yemekten çekinmediği şeyi yemeyi dene. onların uzak durduğundan sen de uzak dur. ama her yediklerini de yeme, leş yiyen hayvanlar var lan!
    - beyaz veya sarı renkli çileksi meyvelerden koşarak uzaklaş. tabi aynı renklerde tohum, tane veya sütsü bitki özsuyu olanlar bir anda tünelin ucunu gösterebilir sana.
    - maydanoz veya havuça benzer bitkilerden uzak dur. bu bitkilere benzer olup zehirli olan çok bitki var(örn: baldıran otu- bak bunun şanını duymuşsundur). şansını deneme.
    - üç yapraklı çiçekler zehirli olma ihitimali olan bitkilerdir.
    - zehirli olup olmadığını kestiremediğin bir bitkinin yapraklarından küçük bir parçayı yemeyi dene. vat iz dı metrikis ulayn diye haykırmaya başlarsan o zehirlidir. ama bu testi köklerle yapma direk mavi hapı seçmiş oluyorsun. kırmızı mıydı lan o? kökleri deneme işte.
    - yemeyi düşündüğün bitkiyi bileğinde veya dirseğinde 15 dk beklet. tenin tahriş oluyorsa bileğini kaşıya kaşıya uzaklaş o bitkiden.
    - inat edip yeyeceğim lan bunu diyorsan dudaklarına 3 dk boyunca değdir. tenin tepkisini ölç. yetmedi mi? diline 15 dk değdir. yetmedi mi? 5 dk çiğne ama sakın yutma. hala aman sabahlar olmasın moduna geçmediysen ye onu.

    bütün bunları yaptın ve hayattaysan tebrikler. kanlı öksürüyorsan birazdan haaalaluyaa diyerek yaklaşan beyaz giysili kişiler insan değil haberin olsun. böylece zehirli bitkiler veya yenilebilir bitkiler listesini işte bir yerden bulup ve göz gezdirmemiz gerektiğini de öğrendik.
38887 entry daha
hesabın var mı? giriş yap