2 entry daha
  • beni fazlasıyla hayal kırıklığına uğratmış olan doğa harikası! öncelikle sayfalarca yazıldığı gibi yolu rezalet değil. tamam araçla 30 km hızla gidebiliyorsunuz ama o yola kötü demek için herhalde şehirden hiç çıkmamış olmak gerekir. abartmaya gerek yok.

    gelelim milli parka, yolun kötülüğü hakkında okuduğun onlarca sayfa yazı sonunda tamam burası kafa dinlemek için güzel bir yer, gidivereyim bari dedim. milli parkta beni piknikçiler karşıladı. yüzlerce insan var ve de yüksek sesle müzik dinleyeni mi dersin, halay çekeni mi dersin, bir minibüs dolusu erkeğin birlikte kafayı çekmesi mi dersin, ne ararsan vardı.

    öyle böyle akşama kadar zor sabrettim. hava kararınca piknikçiler gitti ama çadır alanında çadır kurmuş tipleri görünce -çoluk çocuk bağırarak kamp yapanlar, arabayı yanaştırıp müzik sesini açanlar, top oynayanlar gibi gibi- çadırımı yasak bölgeye kurmaya karar verdim. bekçiye bu kadar yolu kafa dinlemeye geldiği anlatınca anlayış gösterdi ve etrafında çadır olmayan sakin bir göl kıyısına çadırı kurdum. ateşimi yakıp yemeğimi yedim, çayımı içtim, sonra güzelce uyku çekiyordum ki gecenin bir yarısı seslerle uyandım. 4 tane dallama gelmiş gece 3'te 10 metre ilerimde balık tutuyorlar, ve o kadar gürültülü konuşuyorlar ki ayı gelse uyanmayacak olan ben o sese uyanıyorum.

    sonuç itibariyle sikerim sizin tutacağınız balığı da anlayışınızı da diyip sabahın köründe her şeyi toplayıp dönüyorum. belki bir kış günü kimsenin oraya gitmeyeceğinden emin olursam bir kez daha giderim. onun dışında yöresinden bile geçmeyi düşünmeyeceğim bir yer yedigöller.
128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap