• egemen bağış beyani. cumlenin tamami soyle; "büyükelçiler toplantısında camide içki içilen görüntüleri gösterdik"

    " ab üyesi ülkelerin büyükelçileriyle yaptığı görüşmenin ardından avrupa birliği bakanı ve başmüzakereci egemen bağış, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

    bakan bağış’ın konuşmasından satır başları şöyle:

    - polislere ana avrat küfreden siyasiler olmuştur. tüm bunlardan çıkarılacak dersler vardır. büyükelçilere de ilettim. türkiye’nin iyi muhalefet partilerine sahip olmaması da bu olaylarda etkili olmuştur. bu gösterilere katılanlar, ya mevcut bir siyasi partiye kanalize olmalılar ya da da kendileri bir parti kurmalılar.

    - büyükelçilerle toplantımızda, cevap vermediğimiz soru kalmadı. tatmin olmamaları için bir sebep yok.

    - izlettirdiğimiz 15 dakikalık bir video içerisinde, camiye ayakkabılarla girilmesi, cami adabına aykırı davranışlarda bulunulması, hem de camide bugüne kadar görmediğimiz içeceklerin tüketildiğine dair görüntüler vardı.

    - alkollü içeceklerin içildiğine dair görüntüler de bu video içerisinde vardı.

    - şu aşamada görüntülerin paylaşılması gibi bir fikrimiz yok. ileride olabilir. "

    (bkz: http://sozcu.com.tr/…dem/camide-icki-icildi-mi.html)

    not = ve hemen ardindan sicagi sicagina elcilerden soyle aciklama geldi; "ab büyükelçileri: "" içki içilirken görüntü yoktu ""

    http*

    bir not daha = bu da, soz konusu icki icildi iddiasindaki caminin muezzininden ;

    "o müezzinden olay olacak açıklama

    haziran 26, 2013 |

    erdoğan'ın her mitinginde söylediği "cami'de içki içtiler" açıklamasını bir kez daha yalanladı.

    gezi parkı direnişçilerinin sığındığı dolmabahçe bezm-i alem valide sultan camisi müezzini fuat yıldırım, emniyet’te 6 saat süreyle tanık olarak ifade verdi. başbakan tayyip erdoğan’ın hedefindeki müezzin “ben camide içki içen görmedim” dedi

    yurt gazetesi’nden caner taşpınar’ın haberine göre gezi parkı direnişçilerinin beşiktaş dolmabahçe’deki polis müdahalesinden sonra bezm-i alem valide sultan camisi’ne sığınmasına izin veren müezzin fuat yıldırım, terörle mücadele polislerine ifade verdi. başbakan tayyip erdoğan’ın “camide içki içtiler” yalanına karşılık “camide içki içilmedi” çıkışıyla gündeme gelen müezzin yıldırım’ın 6 saat süreyle tanık olarak ifade verdiği öğrenildi.

    ‘ben gördüğümü söylerim’

    istanbul emniyet müdürlüğü’nde yaşadıklarını anlatan müezzin yıldırım, ifadesinde din adamı olduğunu ve bu nedenle yalan söyleyemeceğini belirtti. müezzin, “ben cami içerisinde içki içen ya da elinde içki şişesi olan birini görmedim. görmediğim şeyi söylemem. belki de içen olmuştur. onu da bilemem. ben sadece cami dışında camın önünde bira şişesine benzer bir şişe gördüm. ama içeride görmedim” diye konuştu. biber gazından etkilenenlere cami içinde ilk yardım uygulandığını söyleyen yıldırım, polis ile eylemciler arasında iletişim sağladığını ifade etti. "

    (bkz: http://sozcu.com.tr/…nden-olay-olacak-aciklama.html)
107 entry daha
hesabın var mı? giriş yap