2 entry daha
  • baska ulke vatandasligina gecmek icin sart degildir, sadece vatandasligi verecek olan ulkenin yasalari bunu ongoruyorsa gereklidir.

    cifte vatandaslik uluslararasi hukukta arzu edilen bir durum olmadigi icin, gecmiste daha esnek olan vatandaslik uygulamalari gitgide sertlesmektedir ve bircok ulke kendi vatandasliklarini almak istediginizde orijinal vatandasliginizdan cikmanizi sart kosmaya baslamistir. ancak bu henuz butun ulkeler duzeyinde degildir.

    t.c. vatandasi iseniz, baska bir ulkenin vatandasligini almaniz -t.c. mevzuati acisindan- izne tabidir, izin alinmadan iknci bir ulke vatandasligi alinmasi -farkina varildigi takdirde- vatandasliktan cikarilma sebebidir. ancak bunun takibi fazla yapilmadigindan, izin almaksizin cifte vatandasligi olan cok sayida t.c. vatandasi vardir.

    ucuncu bir vatandaslik almak istersek ne olacak derseniz, bu konuda mevzuatta bir aciklik yok. ancak izin icin basvurdugunuzda pek olumlu karsilanmayacagini, potansiyel casus muamelesi gorebileceginizi tahmin ediyorum.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap