22 entry daha
  • süreci hakkında başıma gelenlerle kısıtlı olarak bilgi vermek istediğim durum. ben 2009 yılında 1 taksidini ödemiştim bunun. sonra herkes ödemiyorum ben yae bişey olmuyo deyince ben de bırakmıştım ödemeyi. geçen hafta altın düştü biraz altın alayım diye internet bankacılığına girince hesabımda sıfır bakiye olduğunu görmemle tansiyonumun düşmesi bir oldu. (borcumu ödemeyip altın biriktiriyorum evet). az kurcalayınca hesabımın bloke olduğunu, sebebinin vergi borcu olabileceğini öğrendim bankadan. diğer gün (geçen perşembe) soluğu vergi dairesinde aldım. borç miktarı gecikme zamları vs. olan bir döküm çıkarıldı. altına e-haciz'deki banka hesabım ve içindeki para miktarı yazıldı. (yalnızca tl. değil döviz varsa tl.ye çevirip onu da hesaba katıyorlar). sonrasında bana söylenen şu ki, hesabımdaki el konan miktarlar vergi dairesi hesabına aktarılacak, borcumdan düşecek. daha sonra ben vergi dairesine gidip kalan borcun taksitlendirilmesi ve hesabımdaki blokenin kaldırılması için başvuracağım. bunun da 1 hafta 10 gün kadar süreceğini söylediler. (bir eft işlemi ne kadar sürerse artık anlamadım ama). sonuç olarak s.s. bekliyorum. ayrıca, söz konusu banka hesabım maaş hesabım olduğundan, ben bu beklemem bildirilen süre içerisinde yeni maaşımın yatacağını, ona da el konup konmayacağını sordum. ona birşey olmayacağını ama blokeyi kaldırana kadar kullanamayacağımı söylediler.

    yalnız şunu da söylemeden edemeyeceğim. tamam ben borcunu hiç ödememiş ve dürtmeseler de ödemeyi düşünmeyecek olan biriyim, bunu haketmiş olabilirim. ama olaydaki bazı saçmalıklar insanları mağdur etmeye yönelik, şöyle ki;

    1. herkesi aynı kefeye koymak çok saçma. sistem otomatik yapsa da bu işlemi, sonuçta birilerinin elinden geçiyor bu işlemler evraklar. (yukarıda birinin de yazdığı gibi) 0,90 tl gecikme zammı için e-haciz koymak e-acizlik değil de nedir?

    2. maaşıma el koydunuz, size ve hiç kimseye ödeme yapamıyorum. 1 hafta içerisinde telefon faturamı, 15 gün içerisinde de kredi kartı borcumu ödemem gerekiyor. vergi dairesine kadar gelip hesabımdaki paranın çekilmesini, kalanını da taksitlendirip ödeyeceğimi görüşmüşüm zaten (ki başka seçenek yok), neden 7-10 gün bekletip mağdur edersiniz ki insanı? ben daha da sıkıntıya düşünce daha mı kolay ödeyeceğim borcu?

    3. sistem oturmuş değil, vergi dairesindeki memurlar bile kısıtlı bilgiye sahip. benim bağlı olduğum vergi dairesinde herkes çok ilgili ve yardımseverdi. geri ödeme planı konusunda fikirler verdiler ben sormadan mesela (gerçi en çok söylenen şey daha fazla faiz ödememek için mümkün olabildiğince toplu ödeme yapıp kalanını taksitlendirmek). buna rağmen yukarıda belirttiğim bilgileri edinmem epey vaktimi aldı. (ki gerçekleşmeden doğruluğundan emin olamayacağım sanki)

    4. hesaptaki dövizlere de el konmasını hiç doğru bulmadım. tamam haciz sonuçta ama belki ben o parayı başka bir şekilde ödeyeceğim ve bankadaki parama dokunulmasını istemiyorum. belki yastık altında o kadar param vardı da size ödemiyordum bu güne kadar? eve haciz gelse mesela, tam eşyaları alıp gidecekken durun ben borcumu ödüyorum deme şansı var mı bilmiyorum ama (azıcık mantık varsa olması lazım bence), bu durumda da alın şu parayı banka hesabımı rahat bırakın deme şansı olmalıydı, ama yok. benim en az 2 yıl sikseler bozdurmam dediğim altınlarımı, altının taaa en dibe vurduğu bir zamanda kafalarına göre bozup el koydular. 3-5 kuruş kazanacaktık, ondan da olduk. her türlü zarar yani.

    5. bu süreç bana ne kadar kirli çıkı olduğumu ve isteyince az parayla da yetinebildiğimi gösterdi. ne kadar daha bu şekilde bekleyeceğimi bilmediğimden bu belirsiz süreçte elimdeki nakit parayı mümkün olduğunca yetirebilmek için neredeyse hiç harcamıyorum. 5 günde 60 tl. para harcamışım herşey dahil. mağazalara girmiyorum, market bile gezmiyorum, hatta "amaaan şu kadarcık yer en fazla 10 lira tutar taksiyle giderim" dediğim yerlere şimdi toplu taşıma bile kullanmamak için yürüyorum lan. eyy kyk, bunca yıl sonra öğrenciliğimde çekmediğim sefilliği çektiriyosun ya bana, ne desem bilemedim.

    edit: devamı için #36292651
176 entry daha
hesabın var mı? giriş yap