3 entry daha
  • sadece dib ( diyanet işleri başkanlığı ) gibi, personeli yaklaşık 20 000 civarında olan bir teşkilatın varlığının dahi, herhangi bir devleti, siyasi olarak şeriat ile idare edilir hale getirdiği düşünülür ise yanlış olduğu açık olan önerme.

    ...ki bu sayı, kendisini güya laik olarak tanımlayan devlet'in ( tc ) resmi dini adına istihdam ettiği kadro. hangi kalıba sokmaya çalışırsanız çalışın ya da isevi veya musevi inançlı ruhban kadronun bu inançlar içre özel yapılarına işaret ederseniz edin, sonuçta inananlarına verdiği hizmet ve taşıdığı yönlendirme/yaptırım y/etkisi nedeni ile, bu islam ritüeli gereği, istihdam edilen işçi/ memur kitlesi tam anlamı ile bir ruhban kadro tanımı verir.

    edit: xasiork nick sayın yazar haklı bir uyarıda bulundu. bu teşkilatın istihdam ettiği kadro imamlar da dikkate alındığında 20 000'nin çok üzerinde. ben sadece ankara'da ve müftülükler'de istihdam edilen ruhban kadroyu düşünerek yazmıştım. islam'da ruhban kadro bu ülke ekonomisine yük bindirecek kadar var; hem de çok var.
hesabın var mı? giriş yap