110 entry daha
  • dün gece biraz yalnız kalıp, kafa dinlemek istediğimi farketmemle beraber aklıma gelen müthiş fikirdir. bunun için bozcaada hoş olabilir diye düşündüm; özellikle de eylül ayında... hatta eylül'ün ilk haftası bağbozumu festivali olduğundan çok daha hoş olabilir. yazın sıcağı ve orada bulunan tatilci kalabalık, eylül'de yerini sakinliğe ve serinliğe bırakıyor çünkü. sizi şöyle alalım.

    çok değil, bozcaada'da 3 gün yeter de artar bana. hatta ister istemez kafamda tasarladım bile. yani illa planladığım gibi olsun diye bir çabam olmaz; ama bozcaada ve tek başına tatil yapmak dendiğinde aklımda şöyle bir şeyler belirdi:

    oraya gittiğim ilk gün deniz kenarında sabahlayayım istiyorum, denizin sakin dalga sesleri eşliğinde, ay'ı ve yıldızları seyrederek uyuyakalma düşüncesi, bende güzel bir hareketlenme olmasına neden oluyor. tabi bunların yanında şarap da iyi gider. e tabi tek başına romantizm de bir yere kadar, biraz gerçekçi olmak lazım. eylül ayında sahilde sabahlarken kıçı başı iyi örtmeli, üşütüp hasta olmamak için.

    sabahın erken saatlerinde rum mahallesi'ndeki küçük otellerden veya pansiyonlardan birine 1-2 günlüğüne misafir olayım, çok şirin oteller var. hepsi eski evler ve içleri çok tatlı bir şekilde restore edilmiş. örneğin; 1 2 3 4 5
    otel sahiplerinin elleriyle yaptıkları reçellerden tadayım sabah kahvaltısında. sonrasında adanın güney tarafındaki tenha koylardan birinde yüzeyim mesela. akşamında, orada tanıştığım 1-2 insanla şöyle küçük ve samimi bir meyhanede rakı balık yapalım, sohbet edelim...

    ertesi gün bozcaada kalesi'ne şööyle bir göz attıktan sonra, ver elini şarap fabrikaları... buradan güzel bir şişe şarap aldıktan sonra rüzgar gülleri'nin bulunduğu yerde günbatımını seyrederken, aldığım şarabı içeyim mesela. geceleri yıldızlar rahatlıkla izlenebiliyormuş buradan. bir de unutmadan, göztepe dolunay olan gecelerde çok keyifli oluyormuş, o da güzel olabilir.

    büdüt: bozcaada bağ bozum şenlikleri yeni alkol yasası gereği iptal edilmiş malesef. ya ben lan neyse bir şey demiyorum.
3327 entry daha
hesabın var mı? giriş yap