4 entry daha
  • bir önceki nesli race driver grid'in devamı niteliğinde bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. steam'den ön siparişle almıştım ve ilk çıktığı günden beri büyük zevkle oynamaktayım. maddelersem düşüncelerimi;

    - yarış türleri bir çok yönden grid'in aynısı. eski oyunun japonya'da geçen yarışlarında "pro togue" adıyla anılan başabaş mücadele bu oyunda togue ve face-off olarak adlandırılmış. togue'de 5 saniye fark açabilirseniz kazanırken, face-off'ta pistin bitimine kadar kafa kafaya gidiyorsunuz. drift eski oyuna göre daha zor ve teknik tutulmuş, şahsen en gıcık kaptığım konusu da bu. time trial denen en iyi zamanı elde etme bölümlerinde 12 araç ile aynı anda tur atıyorsunuz, bu da eski nesil formula 1 sıralama turları seansını hatırlatıyor. temiz tur atmak için cidden öndeki trafiği takip etmelisiniz. checkpoint yarışları oldukça eğlenceli ve doğal olarak normal klasik yarışlarımız olmazsa garip olurdu zaten.

    - pistler eski oyunlarla farklı yerlere konumlandırılmış genelde ancak eskisinde daha bol seçenek vardı. spa francorchamps'in olmaması beni üzse de a1 ring adıyla da hatırlayabileceğimiz red bull ring gibi efsane bir pisti barındırıyor oyun. indianapolis'i pek sevmiyorum ondan efsane olarak saymadım. bir toca serisi klasiği olarak brands hatch var. yas marina'nın aslında eğlenceli bir pist olduğunu görebileceğiniz imkanlar var. oyunun amerika şubesi miami ve chicago sokakları olurken (bak eski oyunda da bi deniz kenarı pist, bir de karasal pist vardı aynı çizgide devam), bir de pasific highway üzerinden çatır çatır geçen yolda da kapışabiliyorsunuz. avrupadaki pistler barcelona ve paris'te bulunan sokak yarışları genelde ve kanımca amerikan sokak pistlerinden daha güzel. genelde drift ve togue yarışlarının yapıldığı japonya ve hong-kong ile fransa rivierası yollarından pek zevk almadım.

    - dlc ile pist seçeneklerinin arttırılacağını düşünüyorum.

    - araba seçenekleri oldukça geniş. eğer ön sipariş ile alsaydınız oyunu, size beleşe mclaren mc12 gt3, mercedes slr 772 gt, nissan skyline specv, dallara'nın indy carlarından birini beleşe vereceklerdi. yine de dlc ile yükleyebilirsiniz. ayrıca daha geçen hafta race drive grid'den getirilme subaru impreza wrx sti'ın yanında, honda civic sedan, nissan skyline r32'yi de dlc olarak indirebiliyorsunuz.

    - oyunda arabalar grip, balanced ve drift olarak sınıflandırılsa da kullanım tarzı olarak, bazen aynı sınıf içindeki arabaların birbirleriyle hiç alakası olmuyor. bu yüzden her zaman test etmeden araba kullanmayın. codemasters'ın son zamanlardaki rahat kullanabildiğin araba en hızlı arabadır felsefesi burada da geçerli. tabi diğer araba sınıflandırması ise tier 1, tier 2, tier 3 ve tier 4 (ha indycar da var) güç sıralamasına göre. tier 1 yolda görebileceğimiz makinalarken genelde tier 4'ler ise süperspor araçlar.

    - peki en iyi arabalar nedir diye soracak olursanız; tier 1'in en iyisi volkswagen golf r32. tier 2'de nismo skyline gtr r34 öne çıkıyor. tier 3'te uzun süre caterham sp300r'yi kullansam da şu an nissan skyline gtr r32 ve subaru impreza wrx sti kullanıyorum. tier 4'te rahat kullanımlık bir makina yok. klavye ile cidden eziyet. kağıt üstünde en iyi araba koenigsegg agera yalnız.

    - kariyer modu eğlenceli değil pek ve oldukça kısa sürüyor. bu yüzden çok geçmeden online oyuna başlasanız iyi olur. oyunun zevkini tavan yaptırıyor kesinlikle. yarışa katıldığınız her an para kazanıyorsunuz ve level atlıyorsunuz. kazandığınız paralarla araba satın alıyorsunuz ve isterseniz onları upgrage yapabiliyorsunuz. ama bir sınırı var upgrade'in. eğer tier 1 arabaya modifiyelerin hepsini yapacak olursanız o makina tier 2 olur mesela.

    - online modu kariyerdeki pistlerin aynısıyla yapılıyor. ama pistleri ezberledikten sonra bir formula 1 pilotun edasıyla kullanıyorsunuz arabanızı.

    - ayrıca online modun içinde racenet diye bir seçenek var codemaster'ın geliştirdiği bir yarış platformu işte. burada her cuma günü belli pistler seçilir ve grid 2 oyuncuları sürelerini yarıştırırlar. ama çoklu platformlarla oynandığı için gamepad'ler ve direksiyonlar klavyeye göre daha avantajlı. laptoptan oynadığım için genelde ancak ilk 50ye-60a girebiliyorum. ve emin olun çok kalabalık bir kitle var.

    - online oyuncular genelde fransız, alman ve ingiliz ağırlıkta. acayip laflıyorlar kendi aralarında. eğer ekşi takipçisi arkadaşlar dalacaksa beni steam'den eklesinler, buradaki nick'imle aynı nick'i kullanıyorum oyunda. araç kapı numarası da 44 zaten tanırsınız.

    - ha codemasters hala o kadar düzeltme yapmasına rağmen oyunla alakalalı, oyuna mikrofon kapama seçeneği koymamış. bu yüzden eğer masaüstünde bilgisayarın mikrofonu aktif edilmiş ise, oyuna girdiğinizde klavyeye her basışınızda etrafa ses gider. acilen düzeltmeliler.

    oylama sonrası eklemeli edit:

    tier 3'te en ideal arabanın ariel atom olduğuna karar verdim, cidden sağlam bir makina ve her türlü piste uyuyor. alfa guilietta'yı tier 2'ye yükseltip onu da kullanabilirsiniz skyline'a sınıfında iyi bir alternatif. tier 1'de chevrolet comaro uygun modifiye edildiğinde çok çok hızlı.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap