4 entry daha
  • 2 çeşittir bu baba;
    1.si cahil olup eskişehiri en son 10 15 sene önce görmüş orayı da klasik bir anadolu şehrimiz sanan hiçbirşeyden habersiz baba.

    2.si ise kızını gerçekten istediği gibi yetiştirmiş ve kızına güvenen babadır. eskişehire giden herkes bozulacak diye birşey yok.

    orgazmdan orgazma koşup o gruptan çıkıp bu gruba girmek, yok porno film çekmek filan abartmaya gerek yok. tamam bunlar hiç yaşanmayan şeyler değil ama çok uç örnekler.

    eskişehirde okuyan biri olarak olayı ilk elden anlatacağım.

    benim anadoluda yaşamış daha tabiri caizse gözü açılmamış bacım eskişehre gelir. tabi bir de bazıları var ki onların bize gelişi zaten gözü açılmış şekilde yani o kız hangi şehirde olursa olsun öyle bir ortam olmasa da kendi yaratır ona yapacak pek birşey yok. neyse konumuz bu değil, bu zaten yolun yolcusu.. bizim işimiz daha dünyadan bi haber olan saf kızımızla.

    şimdi olay şu kız eskişehre geldi aile, mahalle baskısından kurtuldu ne güzel insan biraz kendi ayakları üstünde durmalı. e tabi hayatı boyunca baba emrinden çıkmamış kız rahatı bulunca hayatı boyunca yapmak isteyip yapamadığı şeyleri ufaktan ufaktan yapmaya başladı.

    trenden iner inmez türbanla tuvalete girip mini etekle çıkmak, okulda kıpkırmızı saçla dolaşıp eve gideceği zaman orjinal rengine geri boyatmak vs. bunlar güzel şeyler bunlara lafım yok, bunların kimseye de zararı yok hevesini alsın kızcağız.

    ama gel gör ki bakıyorum hayatında sigara içmemiş kız 1 senede sigaraya başlıyor, ağzına alkol sürmeyen alkolik diyebileceğin kadar içiyor. hayatında hiç bir erkeğin elini tutmamış kız sevgilisinin evinde kalıyor. tavırlar konuşmalar değişiyor bir kızın ağzına yakışmayacak şekilde argolar küfürler vs. bunlar hep çevre etkisi çünkü orada çoğunluk öyle ve bu davranışlar normal.

    yahu tamam tayyip gibi içmeyin, etmeyin, sevişmeyin bunlar kötü bunlar günah diyecek halim yok elbette bir insana hepsi lazım hepsinin tadı ayrı ancak sen daha 19 20'li yaşlarında dünyanın ne kadar orospu çocuğu dolu olduğunu bilmeyen bir kız olarak 4. votkadan sonra senden faydalanma amacındaki orospu çocuğunun sana neler yaptırabileceğini idrak edemeden körlemesine içme işte.

    sevgilim dediğin şerefsiz seni ikna edip çatır çatır götürdükten sonra bırakıp gidecek, ama o öyle bir insan değil di mi.. daha kime güvenip kime güvenemeyeceğini insanların gerçek yüzlerini görmeyi öğrenmeden birine kendini teslim etme işte.

    tamam yıllarca mahalle baskısı yüzünden istediğin gibi giyinemedin makyaj yapamadın, dilediğin gibi giyin içinden geldiği gibi gez toz. ama sırf öyle giyindiğin için çoğu erkeğin seni giderli kız olarak göreceğini bilmiyorsan, sana yaklaşanların da direk niyetlerinin farklı olduğunun farkına varamıyorsan o kadar dikkat çekici olma işte.

    bu anlattıklarım genelde sadece ilk 2 senede yaşanan süreçler. 3 senede ise artık eskişehir kültürünün bir parçası olunuyor, bu davranışlar arada yapılan kaçamaklardan çıkıp hayat anlayışı olmaya başlıyor. ve artık alkol, seks gibi şeylerin yemek içmek kadar sıradanlaştığı bir yaşam tarzında insan eğlenmek için başka arayışlara giriyor. zaten ortam da buna gayet müsait böyle böyle ot, ex derken bir bakmışsın artık uyuşturucu da hayata girmiş.

    (bu tespitleri nereden yapıyorum derseniz ben 4 sene boyunca eskişehirde kendi kriterlerime göre evlenilecek kız aramış mal bir erkeğim.)

    bu nedenle kızını eskişehire yollamak cesaret işidir. korkulan şey kızının içki içeceği, sevişeceği vs. değil. zaten sen o kızı eve zincirlesen de bir şekilde o kız bunları yaşayacak. ama bunları zamanında bilinçli bir şekilde yaşasın, daha gözü açılmadan kurtlar sofrasının ortasında kalıp yem olmasın.

    tabi herşey bir kenara kendini yetiştirmiş neyin ne olduğunu bilen karakteri oturmuş çevre ve arkadaş etkisiyle değil kendi kararlarıyla hareket eden kızlar hiç mi yoktu. elbette onlar da vardı, işte onların babalarına helal olsun.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap