4 entry daha
  • sorun, tıp fakültelerinde verilen eğitimin yetersiz olması değil veya kontenjan artışının böyle bir sonuç yaratacağına da ihtimal vermiyorum ben.

    resmi veya özel üniversite fark etmiyor; herhangi bir tıp fakültesi öğretim kadrosu elemanı yetersiz, hak etmeyen veya iltimas göstererek öğrenci mezun etmektense işi bırakır.

    devlet ile siyasal-sosyal ilişkilerinde zaman zaman sistemin açığını en acı şekillerde kapatmak veya olduğu gibi sahip çıkmak gibi etik dışı işler yapmış olsalar dahi yetersiz doktor mezun etmez de, edemez de bu fakültelerin herhangi birinde öğrenim veren kadro.

    sorun, kontenjan artışı ile birlikte bu fakülteleri tercih edecek ve muhtemelen de kazanacak öğrencinin yapısı ile ilgili. yeterli zeka, yetenek ve belki de en önemlisi gerektiği kadar ders çalışma alışkanlığına sahip olmayan öğrencinin de kazanabilecek duruma gelmesi. bu fakültelere bir şekilde kapağı atsanız(!) dahi
    başta yetenek olmak üzre gereğince ders çalışma alışkanlığınız yok ise mezun olamazsınız.

    başlangıçta ders çalışma alışkanlığı, doğal donanım ve nihayet sebat etme gibi gerekli niteliklerden biri dahi eksik olsa mezun olamayacak öğrencileri, boşu boşuna, bu fakültelere yönlendirerek hemen her bakımdan yazık edilecek.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap