2 entry daha
  • devlet universitesinde okumayı eziklik olarak algılamı$, bunu kompleks yapmı$ insanların ilk açıldığından beri hedefi olan universitelerdir.
    genel olarak universiteler ele alındığında özeli de, devleti de kendi arasında ve kendi içlerinde mutlaka farklılıklar gösterir.

    2003 yılı biterken halâ "ben boğaziçiliyim i$ bulucam, sen özel bızırcan universitesinden mezunsun, otur evinde kısmetin açılır belki haha." muhabbeti yapmak belki de o ki$inin ba$tan i$ ba$vurularında ba$arısız olucağının bir göstergesidir, kim bilir ... i$ yerleri mulakatla i$e alırken insanların tuttuğu takımdan burcuna kadar saçma sapan sorular sormaktadırlar, bunların hepsi i$sizliğin bir sonucu olarak, insanları bir $ekilde eleme gereklilinden kaynaklanmaktadır.hatta yeri gelmi$ken (bkz: is mulakatlarinda sorulan sinir sorular) (bkz: is mulakatlarinda sorulan sinir sorulara cevaplar)

    hangi universiteden mezun olmaktan çok, ki$inin kendini nasıl yeti$tirdiği önemlidir. hepimiz biliyoruz ki ne ebleh boğaziçi mezunları da var, aksine bir o kadar ba$arılı özel universite mezunları da var. ayrıca öss'de derece yapmı$ insanlar da özel üniversiteleri tercih ediyorsa eğitim kalitesi ya da mezunlarını tartı$mak gereksizdir.*

    *bir ek bilgi olarak, bolumlerin puanlarını o bölümlere giren son öğrenciler belirler. daha doğrusu bu puanlar gelecek sene giricek öğrencilere bir referans niteliğini taşır, bölümün ya da okulun kalitesini göstermez.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap