2 entry daha
  • kocamustafapaşa dayanışması'nın forumundaydım.

    bu akşam, ali ismail korkmaz için yaptığımız çok güzel yürüyüş kararı aldık spontane. daha önceden de medyaya yansımayan birtakım küçük olaylar yaşandığı için güzergah bilerek sakin yerlerden seçildi. yürüyüş sırasında da camilerin yanından geçerken bilerek ve bilinçli şekilde çıt bile çıkartılmadı. hastanelerin yanından geçerken de hiç ses çıkmadı hatta hastanedekilerle sesssizce karşılıklı el salladık.

    yürüyüşü bitirip meydana döndük. ne yapacağız derken, hazır kalabalıkken iki şarkı söyleyip videoya almak istendi. önce çav bella yı söyledik. alkışlar bitti, gündoğdu marşına başladık çok neşeli bir şekilde. orada gündoğdu marşını söylediğimiz sırada önümüzde bariz bize saldırmak üzere bekleyen 3 kişi geldi. yanımdaki arkadaş, rahatsızlarmış derken içlerinden biri "susun dağılın lan" diyerek ortamı gerdi. içimizden önceden görevlendirdiğimiz 3-4 kişi yanlarına gidip durumu izah edecekken sertleştiler ve birden saldırmaya başladılar. onları ablukaya aldık sanırken gruba ters taraftan da saldırı geldi.

    ilk saldırı sırasında kadınlara laf atıldığı ve ağır küfürler edildiği için ortam aniden gerginleşmişti, o önümüzdeki 3 kişi, onları ablukaya alanları itmeye ve yumruk atmaya başladılar. o 3 kişinin arkası birden 10-15 kişiyi buldu ve küçük tahta tabureler, plastik tabureler, sopalar, bıçak ve tekmelerle grubun içine daldılar. ne olduğunu bilemeyen birçok kadın ve çocuk da zarar gördü.

    olay geniş alana yayıldıktan sonra inşaata dönmüş olan bir dükkandan plastik borular söküldü onlarla saldırıldı.
    bu saldıran insanlar, birbirini tanıyan insanlar olmalıydı ki söktükleri plastik boruları birçok insana yaydılar 3-5 sn.de.

    herkes bir yana kaçışırken yere düşenler ve forumun yapıldığı alana yakın kalanlar ciddi şekilde darp edildi. bir arkadaş tekmelenip yuvarlanırken park halindeki motosiklete çarpıp altında kaldı. üstüne nerden geldiğini bilmediğim bir vazo geldi kırıldı. o arkadaş iyice köşeye sıkışmıştı ve uzun süre korumaya çalışmamıza rağmen saldırdılar. zor kurtarabildik, darp edilmişti ama durumu iyi. birkaç arkadaşım da hafif yaralanmayla durumu atlattılar. çok şükür ki bu insan dışı varlıklara kurban vermedik.

    bu olaylar olurken önemli duyduklarım:
    "siktirin gidin ulan paşa meydanda s..riz"
    "bi daha gelin yapın ölüyonuzmu ölmüyonuzmu s..in gidin lan"
    "silah yokmu"
    "lan gidin siz misiniz paşayı koruyan dağılın lan"

    ek olarak, kocamustafapaşa dayanışması, desteğinizi bekliyor. yarın saat 22:00'da kocamustafapaşa meydanı'nda bir basın açıklaması yapılacaktır. geniş ölçüde katılım beklenmekte. gelebilecek durumda olanları kocamustafapaşa meydanı'na bekliyoruz.
83 entry daha
hesabın var mı? giriş yap