11 entry daha
  • hakkında çok fazla yanlış bilgi dolaşdığını düşündüğüm tür.

    bulldoglar için "fazla gezdirmeye, egzersize ihtiyacı yok" deniyor pek çok yerde. bence çok yanlış bir düşünce bu. her gün sabah ve akşam en az 20şer dakika geziyoruz. asansör yerine merdivenleri tercih ediyoruz ve sonuç: fit bir vücut! hiç de kilolu falan değil benim kızım. koşuyor, hopluyor, zıplıyor falan... bulldog zaten şişko bir hayvan. çoğu obez. sen bir de o köpeğe spor yaptırmazsan tabii ki dana gibi olur!

    bir diğer konu; osurma! arkadaşım sen hayvana kendi yediğin şeyi verirsen tabiki osuruğu kötü kokar. lakin sadece kuru mama ile beslersen. kaliteli mama kullanırsan hiç de öyle rahatsız edici bir osuruk olmuyor.

    bütün köpekler küçükken birşeyler kemirir. genelde 2 yaşlarında falan kemirme huylarını yavaş yavaş kaybederler. akıllı köpek olurlar.

    hah bir de neymiş? koruma köpeği olmazmış! evet kimseye bi zarar veremez bu salaklar. öyle ısırma falan yok. çenesi ısırmaya hiç elverişli değil. kaldı ki zaten hantal hayvan, kaçmak çok kolay. ama tanımadığı birisi anahtarla kapıyı açıp eve bir girsin... o kafa sallaya sallaya hırlaya hırlaya koşuşu (nabıcan? hiç? koklayacan alt üstü!) en köpekçi adamı bile korkutup kaçırmaya yeter.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap