4 entry daha
  • çalıştığım kurumun anlaşması sebebiyle yılbaşından bu yana hakkım olan bakiyemi kullanamadığım, kullanmak istediğimde anlaşmalı yerlerin %4 komisyonuna maruz kaldığım şirket.

    kullanamadığım diyorum çünkü bu şirketle anlaşmalı market veya restaurantların birçoğunda alışverişimi yapıp ya da hizmetimi alıp sıra kasalarında ödeme yapmaya geldiğinde, setcardın çalışmadığını, bozuk olduğunu, günsonu aldıklarını, fişlerinin olmadığını.. (bunları atmıyorum hepsi yaşanmıştır. 8-10 defa hepsinin nerelerde yaşandığını anlatabilirim) söyleyerek ya da bahane ederek (günahlarını almak istemem) başka bir ödeme yöntemini tercih etmemi söylüyorlar. ayrıca biliyorsunuzdur ki bu kartlar restaurant sahipleri tarafından hiç sevilmez, zorunluluktan müşteri kaçmasın diye bulundurulur. tabi onlara da kızmıyorum çünkü gerçekten verdiği hizmet ve üründen kazandığının bir kısmını setcarda komisyon ödeyerek en az 30 günde hesaplarına geçirebiliyorlar.

    gelelim bu yazıyı aslında yazmama sebep olan olaya..

    yukarda yazdığım sebeplerden veya tercih ettiğim yerlerde bu kartın geçmemesinden dolayı (bu kartın geçtiği yerleri bulmak çok zordur, setcardı olan bilir) yaklaşık 2 aylık biriken bakiyemin bir kısmını kullanmak için 1e1 denen marketler zincirinin antalya konyaaltındaki o büyük şubesine gittim. içeri girer girmez kendimi garanti altına almak için en son gidilmesi gereken yer olan kasa kısmına gidip, setcardın olup olmadığını, geçip geçmediğini, aletin çalışıp çalışmadığını öğrendim. tüm çalışanlardan olumlu cevabı aldıktan sonra ''zaten zor kullanıyorum bu kartı'' diyerek başladım alışverişe (hiç sevmem böyle yerleri ayrıca, küçük marketler tercihimdir ama napıcan işte zorunluluk, bizi bu hale düşürenler utansın.) gerekli gereksiz yiyecek, içecek, ıtriyat ıvır zıvır şeyleri alıp setcardımı çıkartıp başladım beklemeye. sıra bana geldi ve kasadaki bayan tüm aldıklarımı geçirdikten sonra uzattığım setcard'a bakıp 'beyefendi setcard için %4 komisyon alıyoruz' demez mi?

    çıldırmamak için kendimi zor tuttum, kadına nasıl olur böyle birşeyle ilk kez karşılaşıyorum emin misiniz? sigara veya alkol almadım hepsi yiyecek içecek bunların diyebildim. bayan 1e1'in kararının yazılı olduğu yazıyı gösterdi. ve bundan setcard'ında bilgisi vardı. kadına kızamadım çünkü o da emir kuluydu. sadece fiş istedim ve üzerinde yaptığım alışverişten setcard komisyonu kesildiğine dair kanıtı aldıktan sonra bir daha uğramamak üzere çıktım oradan.

    çalıştığım yere olan sorularım:

    benim alın terimle, hakkımla kazandığım maaşımın vergiler, sigorta primi ve adını dahi bilmediğim komik kesintiler yüzünden neredeyse yarısını alabildiğim kurumumun bize attığı başka bir kazık mıydı bu? yemek parası olarak setcard adlı şirketle anlaşmalarında böyle bir madde var mıydı? (kart sahibi gerektiğinde aldığı hizmet ve ürünler için komisyon öder.) tüm bunları biliyor muydu acaba kurumum?

    setcarda olan sorularım:

    sen benim adıma yükleniliciliğini yaptığın ve benim hakkım olan yemek paramdan nasıl komisyon alırsın? senin benim ve benim gibi binlerce çalışanla bi pazarlığın oldu mu, anlaşman, görüşmen oldu mu? sen personel yemek hakkını çok lazımmış gibi elektronik ödeme sistemiyle yapabilmek için anlaşmalı üye iş yerleri ve kişilerin çalıştığı kurumlar dışında pazarlama yaptığın başka bir gerçek yada tüzel kişi var mı? bu nedenle eğer benimle ilgili bir komisyon alıyorsan bunu anlaşma yapabilmek için götünü yırttığın çalıştığımız yerlerden ya da hizmeti veren o üye iş yerinden alman gerekmez mi? diyelim ki onu da alıyorsun peki bu aldığın komisyonları (kardan zarar) çıkarmaya çalışan o marketler zincirinin bunu müşteriye yansıttığını biliyor musun? biliyorsan buna göz mü yumuyorsun?

    özet: türkiye’de personel yemek hakkını elektronik ödeme sistemi ile organize etmeye çalışıp ( çok gerekli bişey tabi, çalışana nakit para yerine arada çıkarı olan kişilerin cebine de girmeli o paralar) edemeyen, üstüne çalışanın alın teri olan parasından komisyon alınmasına göz yuman şirkettir kendisi.
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap