6 entry daha
  • bir gun arkadaslarla basket oynamaya gittik, cebimden duser falan diye para almadim sadece kredi kartini aldim, sene 2005 veya 2006 arasi bir zaman. kartin limiti 1 milyar yuz bin lira o zamanin parasiyla. donerken susamisim, tansasa girip bir su ile karpuz alir eve gidince yerim dedim. dehset mac olmus sucuk gibi olmusum terden, her yer yapis yapis. neyse kasadan nevaleyi aldim, sortun cepleri terden yapis yapis oldugu icin cepte bir sey var mi yok mu hissedemiyorsun, her neyse eve gittim, karpuzu yedim yattim. sabah ise gitmeden kart aklima geldi, ortaligi alt ust ettim bulamadim. ıse gittim, ama aklim kartta, ben naptim bu karti diye. bankadan istifa edip bizde calismaya baslayan bir arkadas sordu anlattim durumu, aman birader dedi hemen iptal ettir, kayboldugunu soyle. ben daha yok ya kanepenin altina falan dusmustur havalarindayim. neyse arkadas zorla bana iptal ettirdi karti, ben de a.q. bir de yeni kartin gelmesi zaman alir diye hayiflaniyorum. karta nolmus, harcama yapilmis mi diye hic bakmadim.

    ıki hafta gecti, ekstre geldi. ıki yuz lira civari bir harcama bekliyorum, taksitler falan. ulan ekstre bir geldi 1080. babalara geldik, allahtan 20 lira birakmislar, bir de allahi var 50 lira bonus vardi onu da almamislar helal olsun dedim. neyse bizim bankaci arkadas devreye girdi aradi musteri hizmetlerini falan kartin kayboldugunu belirttigim gun 200 lira harcanmis, 700 lira da ertesi gun. simdi bu islerde ayni gundeki harcamalari o zaman banka siliyordu, ama asil boru olan 700 lirayi silmedi haliyle. ekstreye baktik, bornova merkezde kadin giyim magazasi, adini unuttum kac yildir oralardan gecmedigim icin. gittim yanliz giderken bizim dalyan genclerden iki kisi de aldim ne olur olmaz diye. mekanin yarisi kimse kusura bakmasin, irkcilik olsun diye soylemiyorum cingene kayniyor, hepsinin gozler fildir fildir, hemen yanastilar buyrun falan. mekanin sahibini gormek istiyorum dedim, ofisinden efendi bir hanim geldi. anlattik derdimizi boyle boyle diye, kadin hemen boyle bir sey olamaz, bizim dukkanimizda buna izin veremeyiz falan. ben de hanimefendi olan olmus, sizin personeliniz belli ki boyle birseye izin vermis, kadin sallamadi cok fazla. o zamanlar sifre yokdu, kimligi gosterip imza atiyordunuz. ben de kayitlariniza bakalim zaten benim imzam olmadigi ortaya cikar. biraz sesler yukseldi, gerilim artti, ben tamam dedim olayi uzatmak istemedim, genclerle ciktik disari.

    obur 200luk harcamanin yarisi tansasta yarisi da bir tavukcu dukkaninda yapilmisti. elemanlar sanirim ziyafet cekmislerdi kendilerine. o zaman jeton dustu bu tansastaki kasiyer kiz almistir diye. yalan olmasin kim oldugunu hatirlamiyorum, gittik tansasa. baktim gene ozur dileyerek soyluyorum bu cingene kizlardan biri kasada. ben yandaki kasadan magazanin muduru ile gorusmek istiyorum dedi, baktim kizda renk atti. olayi ufaktan cozmus olduk, tavukcuya gitmeye gerek kalmadi diye seviniyordum. ordaki mudure derdimizi anlattik, adamin yapacak bir seyi yok tabii, bir de zaten banka burdaki harcamayi karsilamis, biraktik. disarda kizi bekliyoruz, operasyonu yapalim diye ama iki saat bekledik cikmadi saat sekiz oldu is guc vardi yarina sozlesip ciktik.

    ertesi gun gittim efendi bir kizcagiz vardi ona ya burada soyle soyle bir kasiyer var, onun adi ne dedim. kader dedi, haa iyi dedim ne zaman gelir dedi, o dun isten ayrildi, bir akrabasi vefat etmis onun cezasine gitmek icin ayrildi dedi, basimdan asagi kaynar sular dokuldu. direk giyim magazasinin sahibi kadina gittim sebekeyi desifre ettim, kadin nasil siklemez bir tavirda inanamazsiniz. oyle mi dedim, kadini tehdit ettim bu dava daha burada bitmedi deyip ciktim.

    emniyetten bir abime danistim, hic bulasma direk avukata soyle ihtarnameyi ceksin dedi. tanidik avukata gittim dosya ac, muvafakatname ver, ivir zivir 200 lira masraf. bu giyim magazasi bir zincirin parcasi, bizim avukat harbiden dassakli adamdi. ıhtari cekti, bir suru yasal tehdit, zincir hakkini elinden alma, garanti ve diger kredi kart makinelerinin dukkanda kullanilmasinin yasaklanmasi ve benzeri bir suru gote girebilecek maddeyi yengeme gonderdi. zaten muhasebeciden benim kartla yapila alisverisin slipi gelse hersey bitecek. o ayak direyen, bizi siklemeyen beyaz turk (biraz da kendimize giydirelim de cingeneler alinmasin) efendi hanim ertesi gun beni ariyor:

    -beyefendi, bir yanlis anlisilma oldu herhalde, bu sorunlari avukat olmadan yuz yuze cozebilecek ergenlikte insanlar oldugumuzu saniyorum. ogleden sonra musaitseniz bir cayimi icmeye gelir misiniz?

    ınsanin omru boyunca gurur duyup duvara takdir belgesi gibi astigi cumleler vardir bazen soyleyemedigin icin bir omur pismanlik yasarsin, ben burada soyledim. normalde olsa tabii geleyim efendim, hatun da tatli dille beni kandirir paranin yarisi arti iki gomlek iki tisorte olayi kapatirdik ama ben de gelisine voli caktim valla:

    -hanimefendi ben sizi tanimiyorum, beni bir daha aramayin. gorusmek istiyorsaniz avukatimin telefonu var orada onunla gorusun, deyip cat telefonu kapattim suratina. koltuklarimin altinda iki karpuz.

    bir saat sonra avukat aradi, kadin parayi yatirmis hesaba, gittim parayi aldim, iki yuz liramiz bosa gitti ama koltuklarin altinda dort karpuz.

    sonradan bu kader hirsizina cok baktim da bulamadim, kim bilir kac kisinin boyle daha kanina girdi. memlekette iste adalet ve guvenlik kurumlari duzgun calissa bunu bildir, zaten tansasta her turlu personel bilgisinden bulup en az 2 yil paket yaparlardi da, biz de kendimiz sopayla tehditle hak ara. ıste boyle misalden mesel alin, kredi kartiniza sahip cikin aman diyim!
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap