7235 entry daha
  • negatif bir yazı için şimdiden özür dilerim...

    biz bu direnişi kazanamayız,

    eğer karşımızdaki polis olsaydı kazanırdık,
    eğer karşımızdaki tayyip olsaydı kazanırdık,
    eğer karşımızdaki akp olsaydı kazanırdık,
    eğer karşımızdakiler ülkedeki tüm gerici insanlar olsaydı kazanırdık,
    eğer karşımızdaki türkiyedeki cehalet ve adaletsizlik olsaydı kazanırdık,

    ama karşımızda -klişe evet- amerika var. emperyalizm var. sömürücü zihniyet var.
    senden benden kat be kat be kat zengin, güçlü, organize; elinde milyon değil milyarlarca insanı oynatan akıl var.

    karşımızda onlarca yıl önce kağıda yazılmış bir dünya dengesi var. nasıl yıkacaksın? nereden başlayacaksın? daha toplanamıyoruz, toplattırmıyorlar. aklı gitmiş polisi esnafı azıcık insanımıza sürüyorlar, dağılıyoruz. milis mi olucaz? gerilla mı kurucaz?

    hadi diyelim toplandık. parkta oturduk gecelerce sessiz sedasız muhabbetlere başladık. nerede örgütümüz? partimiz? nifak tohumlarını aramıza ektirmeden nasıl başaracağız? saat, gün değil; aylarca yıllarca birbirimize katıksız güven dolu ortamı nasıl yaratacağız?

    haydi kurulduk, biz bize oy verdik, tepedekiler karışmadı. temsil hakkı kazandık. haydi diyelim, çok iyi organize olduk, çok para harcadık; herkes elindekini cebindekini verdi, herkes ilkokuldan 5 arkadaşını ikna etti iktidara geldik. napıcaz?

    sen sanıyor musun ki peşkeş çekilen ihaleleri iptal edebileceğiz? ya da bir gece usulca yabancıya giden madeni geri getirebilecek miyiz? bu ülke zamanında adayı batıya bırakmadı, haşhaş yetiştirdi diye ambargo yedi. sana farklı bir tavırla mı yaklaşacaklar? herşeyi yerli üreten bir ülke vardı üstelik 40 sene önce. şimdi nerede üretimin, fabrikaların? nerede yemeğin, suyun? sen biliyor musun bizim tohumu hangi ülkeden ithal ettiğimizi?

    sevgili çapulcular. ben de tıpkı isviçre gibi yolları temiz, isveç gibi çöp ithal eden, almanya gibi üretimi ayakta, amerika gibi ekonomide güç sahibi olabilmeyi isterdim. gücümüz var bunu da biliyorum. ancak zamanımız yanlış, düşmanımız güçlü, ve zalim.

    olsun sevgili çapulcular. ben sizleri tanıdım çok mutlu oldum, sağdan sola koşan doktorları barikatın üzerinde çılgın atan gençleri, tomaya kafan tutan engellileri. ben zaten kaybedilmiş bir dünyada, bir ezik savaşta olduğumu biliyordum. direnişte, yalnız olmadığımı anladım. mutlu oldum. teşekkür ederim.
5361 entry daha
hesabın var mı? giriş yap