6 entry daha
  • ankara içerisinde de yaşayan üçgendir.

    ankaralılar bilirler ki ankara en çok bu 3 şehirden göç almıştır. çorum her ne kadar karadeniz şehri olarak geçse de literatürde, tipik iç anadolu şehridir. çorumlular yine diğerlerinden halliceler, çünkü çorum'da azımsanmayacak bir alevi nüfusu mevcut.

    yozgat ve çankırı ile ilgili bir şey söylemeye gerek yok. tipik iç anadolu insanları, tipik iç anadolu şehirleri. iç anadolu'da eskişehir'in insanları hariç herkes hemen aynı tiptir. aynı tip derken, muhafazakar-sağcı ve dindar. ankara ise iç anadolu'nun en kozmopolit şehri olmasına rağmen buram buram bozkır-iç anadolu kokar. sivas, kırşehir ve kırıkkale'nin alevi nüfusu olmasa iç anadolu kökten dinci olurdu diye düşünüyorum. keza eskişehir için de aynısı geçerli.

    tarihi olarak bakıldığında, mevlevi dergâhı, ahi loncaları, hacı bektaş-ı veli gibi unsurların da iç anadolu'dan çıktığı unutulmamalı. her ne kadar buralar ramazan ayında müslümanlığın vitesini arttırsalar da aksaray-nevşehir-kırşehir-kırıkkale-şereflikoçhisar gibi yerlerde düğün olduğunda rakı çeşmelerden akmaya başlar.

    çankırı-çorum-yozgat diye girdik iç anadolu'da boğulduk. bu da böylece bir şaçmalamam olsun kalsın burada.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap