2 entry daha
  • bu entry spoiler içerir.

    japon milletinin genlerinde mi var bu intihar bilmiyorum. haruki'nin kitabında da vardı intiharlar bu kitapta da.

    ishiguro'nun okuduğum ikinci kitabı, bundan kelli rahatlıkla ürperti ve korku duygusunun uslubune etkili olduğunu söyleyebilirim. romanın konusu da müsait olunca üstüne bir de kasvet ve geçmişi sorgulama da eklenince uslup çok daha etkileyici oluyor. etkilendim bittabi.

    anneyim ben, hal böyleyken okuduğum kitapta anne kahramanlarla yahut çocuk yetiştirme ile alakalı kısımlarda daha bir dikkat kesiliyorum. uzak tepeler'i okurken bu duygu çok sık uğradı bana. etsuko'nun -ya da saçiko mu demeli- kızlarına davranış biçimini yoğun hassasiyetle okudum. anneye çoğu kısımda öfkelendim, yazarın erkek olduğunu bilmemden mütevellit arada soluklanabildim. başka türlüsünü bilemiyorum...

    hasılı; bir annenin kendi geçmişi ile yüzleşmesini çocuk yetiştirirken yapılan hataların aslında ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bir kitaptır uzak tepeler.

    bitttabi kitabın asıl olayı; zekice işlenen kurgusu, sağ gösterip sol vurması. bence; böyle bir kitapla tanınmak tüm yeni yaratıcı yazarlara nasip olsun. zira; bildiğim kadarıyla ilk romanı yazarın.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap