15 entry daha
  • sadece 3 hazırlık maçı oynamış ve bu maçların ikisini aynı takıma karşı oynamış, bir aylık trabzonspor'un tur atladığı maçtır. trabzonspor hazırlık kampı yaptığı dönemde hazırlık maçı oynayamadı, çünkü takımların çoğu sezonu açmamış, açanlar da hazır değildi. bu trabzonspor 30 kişiyi aşan kadrosunu da yeni gelecek transferleri de düşünürsek 20 kişiye indirmeliydi. işte bu dönemde avrupa arenasında mücadele etti trabzonspor. ve toplamda 7 gol attı. köy takımı(geçmişte ne köy takımı faciaları gördüğümüzü de unutmayalım) denilebilir rakibine, ama doğru düzgün hazırlık maçı bile yapamamış bir takımın bunu yapması kolay değil.

    maça gelirsek; trabzonspor'un yeni teknik direktöründen bahsetmek lazım önce. mustafa reşit akçay'ı tavşanlı'da tanıdı önce trabzonspor. bense yıllar önce trabzonspor altyapısında istenmeyen adam olup arsinspor'a gidişini haber veren karadeniz gazetesi sayesinde duymuştum ilk kez. daha önce duyacak kadar eski değiliz sonuçta. arsinspor sonrası ikinci lig düzeyinde çalıştı, geniş kitlelere tanındığı tavşanlı linyit ile bank asya'ya çıktı. daha sonra bütçe arttırılması talebi kabul edilmeyince aldığı tekliflerin çok daha altında bir ücretle 1461 trabzon'un başına geçti.

    siz sonunu gördünüz ama ben başını aktarayım. 1461 trabzon ilk galibiyetini 4. maçında aldı. 7. haftaya gelindiğinde de sadece 2 galibiyeti vardı. sonraki 27 maçta ise 2.03 puan/maç ortalaması yaptı aynı takım. geçtiğimiz sezonu söylemeye gerek yok sanırım.

    trabzonspor teknik direktörü mustafa reşit akçay şimdi türkiye'de az denenen bir şeyi yapıyor. türk oyunculara disiplin aşılayıp türkiye'de olmayan kademe anlayışını 1461'den sonra trabzonspor'a da oturtmaya çalışıyor. onlarca yıldır yapılamayan bir şeyi bir ayda yapmasını bekliyor insanlar.

    maça gelelim dedik, bir türlü gelemedik. aslında maçla ilgili birkaç cümle yeterli olacaktır. bahsettiğimiz mra sisteminin tek bir ışığını gördük; sürekli rakip kaleye gitme isteği ve ortasahada topu mümkün olduğunca tutmama prensibi. iki tane madde gibi görünse de aynı yolun yolcuları ikisi de. ve bu tek madde trabzonspor hanesine 7 gol olarak döndü kötü oynadığı iki maçta.

    isimlere değinirsek... bu maçta skor tabelasını değiştiren henrique takım oyununa en uzak hücum oyuncusuydu(ilk yarıdaki volkan ile yarışır diyelim). colman bir şansı daha elinin tersiyle itmekte. belki de itti, bilemiyoruz şimdilik. soner, olcan, adrian, aykut demir ve onur bir aksilik olmazsa ilk 11'de var olacaklarını gösterdiler bu iki maçla. bu 5'in yanına kimler gelecek, bunu da sanırım minsk karşısında göreceğiz.
hesabın var mı? giriş yap