3 entry daha
  • yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte burayı kazananları tebrik ettiğim üniversite. tavsiyem, sürekli okulun sisteminden şikayet eden, sürekli "kalacaz!!" muhabbeti yapan tiplerden -ki sayıları çok- uzak durup kitaplara ve sunumlara gömülmenizdir.

    omü'nün sistemi* ortada, şehir ortada, hastane ortada. burayı yazarken bunları araştırmadıysanız bu sizin sorununuz. klasik veya başka bir sistemde eğitim görmek isteyen birisinin yapması gereken buraya geldikten sonra sistemi değiştirmeye çalışmak değil, en başında burayı yazmamak olmalıdır.

    omü tıp fakültesi birçok açıdan kendine özgüdür. yaptığınız geri bildirimlere önem verilir ve her yıl -imkanlar dahilinde- onların doğrultusunda çeşitli iyileştirici değişikliklere gidilir. örneğin ilk yılın ilk bloğu bizlerin geri bildirimleri sayesinde konmuştur, amfiler yenilenmiştir, kimi dersler eklenmiştir vs. geri bildirime inanın.

    burada isterseniz çalışmayı, araştırmayı öğrenirsiniz; istemezseniz de sunum ezberler, bi bok öğrenmeden sınıf geçersiniz, tercih size kalmış. ben şahsen bunu sistemin bir bug'ı olarak görmüyorum, üniversitede meslek öğrendiğinin farkında olmayan, ahlak yoksunu insanlar her okulda, her sistemde gedikler bulur, hatta kopyayla sınıf geçer. maalesef tıp fakültelerinde bile.

    ve ders aralarında amfilerin, hastanenin etrafında dolaşın, bir tarafta karadeniz'in, diğer tarafta okulu koynunda saklayan kocadağ'ın muhteşem manzarasının tadını çıkarın. hastanenin merdivenlerinden inip çıkarken gördüğünüz sahil manzarası sayesinde mutlu olun benim gibi. dikkat ederseniz, okuldaki tek bir pencerenin bile manzarasız olmadığını görürsünüz. hem hastanenin hem de amfilerin olduğu binanın pencereleri çok sayıda ağaçlarla dolu iç avlulara bakar. en ücra koridorda, en alt katta, en karanlık yerde bile bu ağaçlar sayesinde muhteşem bir görüntü vardır. bakarsanız, görürsünüz.

    iyice duygusala bağladım, ben seviyorum okulumu ya. hayatımda ilk kez kayıt olmak için geldiğim samsun'u da sevdirdi bana.

    siz de gelin, hoş geldiniz.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap