221 entry daha
  • her şeyi güzel hoş da burada oturacak düzgün bir mekan bulmak büyük dert, zira işletmelerin hemen hepsinin tek amacı adam sikmek.

    çeşme zaten genel olarak fiyatları fazlaca şişirilmiş bir yer haline gelmiş ama alaçatı'da denk geldiğim şerefsizliklere çeşme'nin başka hiçbir yerinde şahit olmadım. bişeyler yemek için oturduğumuz ancak fiyatları gördükten sonra (pizza bile 50 liradan başlıyordu) iki bira içip kalkmaya karar verdiğimiz hiçbir özelliği olmayan dandik bir mekanda (gece kulübü veya bar falan değil, yol üzerinde 5-10 masası olan herhangi bir mekan) 48 lira hesap geldi ve bunun 18 lirası bizim istemediğimiz, masada bulunduğundan haberimizin bile olmadığı bir şişe su ve ekmeğe yazılmış. biralar 33'lük ve 15 lira olduğunu bilerek istemiştik. sırf bir şişe suyun fiyatı 10 liraymış. adama su istemediğimizi söyleyince "biz suyu her gelen masaya kendimiz açıp bardaklara dolduruyoruz, istemiyorsanız baştan söyleyecektiniz" şeklinde bir cevap verdi. sırf ibneliğine 2 lira para üstünü almak için 10 dakika bekledik, para üstünü de getirmediler.

    alaçatı'daki sikecek adam arayan mekanlarda sinirinizi bozup üzerine para vermek yerine 5 dakika mesafedeki port alaçatı'ya gitmenizi öneririm. en azından hoş bir ambiyansı var. püfür püfür esiyor. fiyatları da çeşme ortalamasının altında. her yerde 15 lira olan 33'lük bira yanındaki mekanları bilmiyorum ama buradaki öküz'de 10 lira. yemek fiyatları da izmir'deki öküz'lerden sadece birkaç lira daha yüksek. bira demişken; çeşme'de yaşadığım en büyük problem hiçbir yerde 50'lik bira olmaması. bütün mekanlar anlaşmış gibi sadece 33'lük bira veriyor. izmir'deki şubelerinde bira deyince direkt 50'lik getiren öküz de bu kervana katılmış.

    edit: şimdi "ulan fakire bak çeşme'ye gidip 2 liranın hesabını yapıyor" diyenler olabilir. adamı enayi yerine koymak ayrı bişeydir, o mekanın hak ettiği parayı almak ayrı bişey. hak eden yerde 50 liraya pizza da yerim. zaten öyle bir yerde pizzanın 50 lira olması dikkatimi bile çekmez. ama amacını daha baştan belli eden mekana da 2 lira daha kaptırmamak için gerekirse 10 dakika beklerim. aslında yarım saat de beklerim de yemin ederim artık sırf mekan dışarıdan dolu gözükmesin diye kalktık. 2 lirayı alamadık o ayrı. arkadaş edit ile kendimizi aklayalım derken fakir imajını iyice güçlendirdik iyi mi.
693 entry daha
hesabın var mı? giriş yap