6 entry daha
  • bunlardan büyük olan joseph olanı bir gün mahallelerinde bir yangın görür ve yangındaki duman ve sıcak havanın havaya yükselmesini gözlemler. ısınan havanın genleşmesi prensibi bu genç delikanlıyı oldukça etkiler. sonrasında havadan daha hafif olacağını saptadığı bu formüle dayanarak bu cingöz adam balonla bir deneme yapmak ister. küçük bir kumaştan/ketenden yapılmış balonu sıcak havayla doldurarak yaklaşık 450 metre kadar uçurur. etiennecik de bu dahiyane fikirden pay kapmak ister ve icata konar. ikisi de kardeş kardeş tarihe geçmek hasebiyle bunu gerçekleştirirler.

    her ne kadar böylesi bir fikre dünya balon tarihine kazandırsalar da jacques cesar charles adlı burnu çirkin bir herif kendilerine tarihe geçen yüzyılın ayarını vererek, yiğenler hidrojen gazı daha hafiftir ve havada daha kalıcı etki yapar der ve montgolfierleri tarihin tozlu sayfalarına gömer. bu yaptığınız soğumayacak mı gibi yine tarihe geçen iğrenç bir espri yaparak adını konuşturur. amma velakin bu doğru bir tespittir. çünkü ıscacık hava kısmen az bir havada yüzme etkisi yapar, soğumaya yakın pert olur ve uçma özelliğini yitirir.

    anlayacağınız dostlar bu tarihi gerçeklere dayanan fablı da kötüler kazandı. allah belanı versin jacques cesar charles. intihal yap ve buralara kadar gel. sanki şu andaki yök başkanına benziyor gibi haeym? neysem, öhö öhö, boğazıma bir şey takıldı galiba.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap