258 entry daha
  • kabaca;

    eşi de doğum izni alsın da bebeğe rahat rahat baksınlar diye uğraşan kadın* ile yalnızca sokağa çıkma hakkı için* savaşan kadın* arasındaki farktır. ilkinin evli olup olmadığı**, eşinin cinsiyeti*, başta devlet olmak üzere kimsenin sikinde değildir; ne olursa olsun, kendisinin ve bebeğin hakları yine aynı devletçe korunur. ikincisi ise, kuralların azıcık dışına çıkarsa ölsün, gebersindir.

    ilki 18 yaşında iken sırt çantasını alıp altı ay boyunca güneydoğu asya'yı gezebiliyorken; 20 yaşını geçmiş ikincisi, bir akşam vakti üniversitesindeki konsere giderken babası tarafından "orospu oldu" sanılır.*

    ikincisi bir gün dellenip o avrupalı kızların yaşadığı yerlere gider ve bir daha dönmemek için kıçını yırtar; fakat geride kalan hemcinsleri için gece uykuları kaçmaya devam eder.

    biz yazmaktan bıktık, adamlar başlık açmaktan bıkmadılar: ilki insan olarak doğar, insan olarak büyür; ikincisi, hastalıklı bir ülkeye, muhtemelen hastalıklı bir aileye doğar ve "olduğu kadar" büyür, hiçbir hayat alternatifi görmediği için bu "hastalıklı olma" durumunu sonraki nesillerine aktarır. sonra şuursuz başlıkların şuursuz entirilerine konu olarak atanır, ismi daima kezban, yeri ise itin götü olur.
1056 entry daha
hesabın var mı? giriş yap