2 entry daha
  • ortaokul ve lise yillarimda her edebiyat hocasi ile olumune mucadele verip otur sifir demelerine ramak kala vaz gectigim istiklal marsinda gecen ifade.
    sebebine gelince,
    kurt ve parsa da esin kaynagi oldugu uzere turkiyenin bir tarihindekurt durumu her zaman olmustur. bozkurt, tureyis destani, atil kurt vs vs.
    anadoluda kurta canavar denir. kurt dedigin hayvan, saldirdi mi koyuna kuzuya once bogazina yapisir, parcalayarak oldurur. gene anadoluda kurt kapinca biseyi, bogdu derler, bu bogaza saldirma hadisesinden oturu olmali...

    son olarak da kurtlarin cikardigi sese uluma eyleme ulumak dendigini soylemeye gerek yok sanirim gene de soylemis oldum.

    simdi efendim soyle bir toparlayacak olursak, burda bence de4nmek istenen şudur:
    uluyan düşmandır, tek dişi kalmiş bir kurt gibi ulumaktadir. ama senin ondan korkmana gerek yoktur, cunku senin imanın o kadar güçlü ki onu bogamaz arti tek dişi kalmiştır imanın karşısında fazla dayanamayacaktir..

    evet, burda bir gaz vardir, ama bu gaz ulusun buyuksun diye degil, imanın(dini inanç) güçlülüğünden kaynaklanmaktadir.

    biraz daha septik olursak;
    burda iman kelimesine, iman tahtasini da hatirlayarak bir daha göz atalim. nedir iman tahtasi? tdk göğüs kemiğidir demiş. boğaz-hani su uluyan kurdun kaptigi- ve gögüs kemiği bağlantisini kurabildiniz mi bilemiyorum. ama ben kurdum. keske mehmet akif hayatta olaydi da soraydim, cok mu paranoyagim diye...
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap