• 1963 yilinda istanbul’da dogmus, 1987 yilinda trakya üniversitesi, tekirdag meslek yüksek okulu elektrik bölümü’nü bitirmis, 1992 yilinda istanbul teknik üniversitesi maden fakültesi jeoloji mühendisligi bölümü’nden mezun olmus. 1996 yilinda istanbul üniversitesi deniz bilimleri ve isletmeciligi enstitüsü’nde deniz jeolojisi alaninda yüksek lisansini tamamlamis. halen itu avrasya yerbilimleri enstitüsü katiyer anabilim dali’nda "edremit körfezi ve kuzeyi’nin jeodinamik evrimi" konusunda doktora çalismalarini sürdürmekte olan jeolog.
    1993 yilindan bu yana istanbul teknik üniversitesi maden fakültesi jeoloji mühendisligi genel jeoloji anabilim dali’nda arastirma görevlisi olarak çalismakta. 2000-2001 yilinda newfoundland memorial üniversitesi yerbilimleri bölümünde bir yıl süreyle marmara denizi üzerine çalismalarini gelistirmesi için davetli arastirici olarak bulunmus. bu süre içinde marine geology (elsevier science) dergisi misafir editör olarak davet etmis ve "marmara denizi’nin paleooşinografik ve tektonik evrimi"ni anlatan prof. dr. ihsan ketin ve prof. dr. aykut barka adina özel bir sayi çikartilmis.
    ocak, 2003 itibariyla uluslararasi science citation index’ce taranan hakemli dergilerde 17 makalesi bulunmakta. bu yayinlara toplam 173 atif yapilmis.
358 entry daha
hesabın var mı? giriş yap