1 entry daha
  • bireysel-ruhsal gelişim kitaplarından biri. akaşa yayınevinin alışılageldik serisinden. ben bu kitabı ne zaman aldım hatırlamıyorum ama şu sıralar bu kitaba şahsi bi kuran-ı kerim muamelesi yapıyorum. kendi bakış açımdan, bu kitabın içeriği ile ilgili bilgiler:

    - insanlar, adem ile havva'nın cennetten kovulması sembolizmasında ima edildiği gibi, tanrısal birlikle olan temasını unutmuş ve dolayısıyla da "zihin" denen sahte ego üreticisinin kontrolü altına girmiştir. kutsal varlıkla olan temasımızı unuttuğumuz için zihnimizin ve duygularımızın ürettiği sahte benlikleri kabullenmiş durumdayız. yazara göre bütün duyguların dayandığı temel duygu da "korku" duygusudur ve tümü temelde sağlıksızdır. mutluluk ve huzur birer duygu değil asli doğamızın kutupsuz bir parçasıdır. haz ise, karşı kutbu acı olan ve korkunun yakın arkadaşı olan bir duygu. aslında çok etkili bir araç olmakla birlikte, zihnimizi korku ile beslenen ve zaman içinde bizi esir alıp esas kutsal ve sonsuz varlığımızı görmemizi giderek daha fazla engelleyen bir zalime çeviriyoruz. dolayısıyla kutsal birlikle olan bağlantımızı "hatırlamadıkça", zihin denen araç, "eksiklik" ve "korku" duygusunun güdülediği boş arayışlar içinde temelde sahte ve de son derece sağlıksız olan uyduruk bir ego üretiyor ve biz bu egoyu kendimiz sanarak onu benimsiyor ve "sürmekte olduğumuz sağlıksız hayatları sürdürüyoruz."

    - kitapta zaman olgusu yine başlı başına sağlıksız bir durumun adı haline geliyor. çünkü geçmiş ve gelecek dediğimiz şey aslında uyduruk zihinsel egolarımızın boyutunda bir anlama sahip. gerçekte zaman diye birşey yok ve her ne kadar kendisi de bizim algımızda bir zaman ifadesi olsa da, "sonsuz bir şimdi" var.

    - yazarın kitapta birkaç yolunu anlattığı "şimdiye ulaşma" sürecinde şunu yüreğimizde hissedeceğimiz söyleniyor:

    << şu an... şu an... tek hazine! ne kadar güzel ve güçlü! >>

    ...
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap