6 entry daha
  • uçmayan tek papağan türüdür. çok dangalak bir yaratık bu. bu tür gezegenin bu kısmına göç etmiş avcı yokken yeni zelanda'ya göç ettiğinden savunma sistemlerini yitirmiştir. sonraları uçmak da zor gelmiştir efendimize. yerde pinekleyerek yaşamayı sürdürmüşler. hatta halen bu uçma güdüleri ile yüksek yerlerden atlamayı ve düşmeyi sürdürürler.
    700 yıl önce insanlar bu adaya geldiklerinde kakapo'nun kaçmadığını fark ederler ve %60'lık bir nüfusunu yerler. kılını tüyünü kullanırlar.

    bu tür şimdilerde korunan türler arasında olmasına rağmen köklü şanssızlığıyla mücadele etmektedir. bu şanssızlık da şudur; erkek kakapo'nun seks çağrısı dişi kakapo'yu tiksindirmektedir. ancak belli bir dalga boyundayken -ki bu erkeğin dağın tepesinden bağırmasıyla gerçekleştirebileceği bir durumdur- bu sese dayanabilmektedir ancak artık uçamadıklarından bu sesin kime ait olduğunu hiç bilemeyecektir. lanetlenmek bu değildir de nedir? mitolojik hikaye gibi.

    kanımca bu tür ellerinde uçmak yeteneği varken üşenip bundan vazgeçince evren tarafından lanetlenmişlerdir. kolay gelsin kendilerine. umarım en az 3 çocuk yaparak bu sorunu da çözerler.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap