7 entry daha
  • devlet kurumlarının yer aldığı binalar, okullar, hastaneler, adliye vb. yapılardır. misal, öğretmensiniz. öğretmenlere pantolon giyme izni çıkmadan önce bayan öğretmenlerin ilçe milli eğitim müdürlüklerinde pantolonlu oldukları zaman işleri yapılmazdı. şube müdürü çağırır "hocanım bu ne? pantolon giymiyoruz değil mi ama?" derdi.
    şu an ise, pantolona özgürlük çıktı. lakin kot kumaş giyilmesi yasak olduğundan spor kıyafet tanımı içine giren bir giyecekle işlerinizi yine yaptıramazsınız.
    kadınların meme başları rengi olduğu için kahverengi renkte kıyafet giymeyi yasaklayan ziraat bankası genel müdürü ile hemen hemen aynı zihniyetin ürünüdür kıyafet sorunu.
    biz kahverengi elbise ile ziraat bankasında, pantolonla işlerimizi kendi müdürlüklerimizde yaptıramazken, eski sağlık bakanı osman durmuşun tanıdığı ayrıcalıklar yüzünden kamusal alan statusune giren devlet hastanelerinde çoğu hemşire beyaz başörtüsü ile işlerine devam etmekteydi. hala da ediyorlar. (bkz: beyoğlu devlet hastanesi)
    türbanın rejim karşıtı bir sembol olduğunu anlamayan, anlamak istemeyen bünyelerin, bunlardan haberi var mı acaba? merak ediyorum. karşımıza çıkarılan 657 ye tabi devlet memurlarının kıyafet yönetmeliğinin yedinci maddesi ne der bakalım:

    madde 7- okullarda görevli,yönetici, öğretmen, yönetime yardımcı görevliler ve memurların kılık kıyafetle uyacakları kurallar:
    a)kadınlar: elbiseler, temiz, düzgün, ütülü, sade, ayakkabılar ve çizmeler sade ve normal topuklu, baş açık, saçlar düzgün taranmış ve toplanmış olur. kurum içinde baş örtülmez. dikkat çekici aşırı geniş veya dar pantolonlar, dar, kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz ve elbise giyilmez. etek boyu dizden yukarı olmaz,çorapsız bulunulmaz ve terlik gibi ayakkabı kullanılmaz. göze batacak şekilde makyaj yapılmaz, aşırı derecede parfüm veya ziynet eşyası takılmaz.
    b)erkekler: elbiseler, temiz, düzgün, ütülü ve sade olur. ayakkabılar temiz ve düzgün giyilir. kurum içinde baş açık bulundurulur. aşırı derecede saç uzatılmaz, ense düz ve açık olur. her gün sakal traşı olunur ve sakal bırakılmaz. bıyık varsa temiz olarak taranmış ve dudak kenarını taşmayacak şekilde kesilir. gömlek ütülü, temiz, sade ve yakası kapalı ve kravat takılır. okul içinde başı kapalı, ceketsiz, kot pantolonlu, gömleksiz, kravatsız, çorapsız bulunulmaz. ancak bölgenin iklim özelliklerine göre mülki amirlerin belirleyeceği şekilde yaz kıyafeti giyilebilir. gösterişli yüzük ve kolye gibi süs eşyası kullanılmaz. ayrıca kurum içinde hizmetin gereğine uygun kadın ve erkek görevliler gömlek giyebilirler

    bize nasıl uygulanıyorsa, amirlerimiz nasıl gerekli gördükleri zaman bizi uyarıyorlarsa, biz nasıl bu yönetmeliğe uyuyorsak, onlarada uygulanmalıdır.
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap