216 entry daha
  • bir diageo markasidir. son olarak yil itibariyla yeni bir siseye kavusmustur.

    siseleri artik kisa ve tombul degil, gorece daha ince ve uzundur. sanirim, lojistik maliyetini azaltmak icin alinmis bir onlem. malum, diageo bu urunu 170 ulkeye gondermek zorunda.

    zamaninda johnnie walker in cubic dizayninin arkasinda yatan fikirdir bence yeni dizaynin sebebi. lakin firma haliyle (ya ne diyecekti), "bunu buzdolabi rafina rahatca sigsin diye yaptik, hem kizlar boylesini daha cok seviyor" diyor. bir de yeni sisenin lansmani icin 1 milyon pound para harcamislar.

    cok canim sikiliyor sozluk, o yuzden soyle bir hesap yapayim dedim;

    facts;

    dunyada, yilda 6.7 milyon kasa (her kasada 9 litre) baileys satiliyor. bu da 744 bin 444 sise baileys anlamina geliyor.

    hayali dunyamizda bu kasalari sira sira dizmek gibi bir manyaklik yapsak, 1909km lik bir mesafeye ulasiyoruz. buarada edirne-sirnak 1893 km gosteriyor, google maps te.

    siseler inceldiginde her bir sisenin eninde, 1.5 cm incelme oldugunu varsaysak, bu 301 km kar ettigimizi gosteriyor. istanbul eskisehir arasi, 324 km buarada.

    bu icki anavataninda £17 a satiliyor. diageo bunu perakendecileri £10 satiyor desek, kac sise baileys satiliyordu dunyada. 744444. bunu 10la carptigimizda, yuvarlak hesap £7.4 milyon pound ciro elde ediyoruz. mutevazi bir kar marji koysak bile (yuzde 20), diageo burada yilda 1.5 milyon pound kar ediyor gibi gorunuyor.

    yeni sisenin tanitimina kac para butce ayirmislardi £1 milyon pound. temiz is. 8 ayda yatirim kendini geri oduyor.

    depolama, palet basina sise sayisinin artmasi, istifleme kolayligi gibi nedenlerden lojistikten saglanan ve sonsuza kadar surecek kar da cabasi.

    he sebeb neydi, "hatunlar baileys siselerini buzdolabi raflarina daha rahat koyabilsinler". he canim.

    eski-yeni sise kiyaslama:
    http://in2eastafrica.net/…e-changes-after-40-years/

    son olarak hayirli olsun diyelim. irish coffee haric, zaten icmezdim, sevenlerine hayirli olsun, diageo ya da bol kazanclar.
320 entry daha
hesabın var mı? giriş yap