7 entry daha
  • “ inşaat içinde yaşadığımız toplumda, her alanda karşılaştığımız çıkışsızlıkları ister istemez komedi unsurlarıyla birleştirerek bize sunan bir kara komedi hikayesi. kafalarında bambaşka hayalleriyle, aynı zamanda bir mafya patronunun şoförü olan nizamettin’in inşaatında çalışan ali ve sudi, kötü şans veya kader sonucu zoraki mezar kazıcılığı, part-time şeyhliğe soyunmak zorunda kalırlar. öldürmek için çok haklı sebebi olduğuna inanan bir takım insanlar, haklı olduklarını savundukları cinayetleriyle ve cesetleriyle "inşaat" da buluşunca işler karışır.
    masumiyet, suç, sevgi, nefret, intikam, bağışlama ve ihanet diye tanımladığımız insani kavramlar arasındaki sınırlar, derme çatma bir "inşaat"ın üzerinde kaybolur. nizamettin’in baskısı altında, mahallenin güzel kızı nazife ve derdine çare arayan ayşe’nin aşkı arasında, mahallenin yaşlı ve bir o kadar da tatlı teyzesinin merakı peşinde giderek hedeflerinden sapan ali ve sudi, kendilerine bir çıkış yolu ararlar. “

    insaat filminin basin bulteninde yazan konusuna bakarak “guzel birsey bu galiba” diye dusunuyor insan ama 1.5 milyon dolarlik butcesi ve sponsorlariyla* iyi bir pazarlama ornegi olmasinin disina cikamayak gibi. ayrica film boyunca ayni mekanlari gormek izleyiciyi bogabilir*
    insaat filminin tum tanitim calismalari bir reklam ajansi tarafindan* yurutuldu hatta filme ozel bir logo tasarlandi.
    “turkcell ve kvk gibi iki buyuk sponsor bulmak oyle her yigidin harci degil” diye dusunuyorsaniz da hemen soyleyeyim ki filmin yonetmeni olan ömer vargi’nin kardesi murat vargi kvk’nin v’si ve turkcell’in de onemli ortaklari arasinda. dolayisiyla film bir anlamda yonetmeninin akrabalik iliskileri sayesinde sponsor edinebilmis gorunuyor.
132 entry daha
hesabın var mı? giriş yap