3 entry daha
  • al benden de o kadar. saçım az biraz şekilli olsa uzatıp at kuyruğu yapacam şerefsizim. sırf şu kıl kasaplarına kafamı emanet etmemek için. ayda bir kez zar zor gidiyorum vallaha. çoğunlukla da farklı farklı berberlere gidiyorum. çünkü ikinci üçüncü gidişimde hepsinde bi fütursuzluk, bi "sen mi geldin? iyi geç." tavrı seziyorum. hayır berbere giderken mutlaka saçımı yıkar öyle temiz temiz giderim, neyimden hoşlanmıyorlar anlamış değilim. e ustaların işlerine burnunu sokan bi tip de değilim. koltuğa otururken kısaca tarif eder tıraş bitene kadar da laf etmem. sohbet etme taraftarı değilim çünkü dediğim gibi yeterince gergin oluyorum zaten, ama sohbet açarsa da konuşurum, mal mal durmam karşısında. garezleri neye anlamış değilim.

    bundan bikaç ay önce bi berbere gittim ve yıllardır ilk defa mutlu ayrıldım bir berber dükkanından. o gazla iki hafta sonra bi daha gittim, eleman beni görür görmez "oo müşteriyi kaptık, tamamdır" iç sesiyle beraber "hoş geldin abi" dedi iyi davrandı falan. benim de hoşuma gitti tabii. diğerlerinden daha pahalı ama misafirperver ol canımı ye. neyse üçüncü gidişimde bu sefer bizim eleman çıkıyordu "hoşgeldin abi nasılsın?" diye sorup çıktı, ben kaldım mı dükkan sahibinin eline? eleman jet berber çıktı, 10 dakikada yolunmuş tavuk götüne döndüm yemin ederim. makineyi bile fazla kullanma, makasla al dediğim halde usturuyla girişti orospu çocuğu. bi de apaçi modeli yapmasın mı.. yanlar üç numara üst taraf olduğu gibi duruyor sultan papağanı gibi. tabi bunları bana hiç göstermiyor, el altından çaktırmadan jet hızıyla yapıyor. bi ense aynası bile getirmedi piç. tıraşın sonunda gözlüğü taktım da öyle gördüm enkazı. ama işkence yeni başlıyormuş meğer.

    adam bi saniye deyip gözlüğü hop çekti gözümden. bi makas aldı eline, ben de sevindim biraz düzeltecek falan diye. hoppadanak kaşlara girişti deyyus. adamın eli nasıl makas tutuyorsa artık, dur diyene kadar iki kaşımı kısaltmış elindeki iple kenarlara overlok yapıyordu. yemin ederim böyle bi atiklik görmedim. bi saniye deyip makasa uzanmasıyla bunları yapıp bitirmesi arasında 10 saniye yoktur yani. zaten dediğim gibi o koltukta totalde 10 dakika oturdum oturmadım. eve gidene kadar o kafayı saklıycam diye bin bir şekle girdim. sonra hayatımda ilk defa evdeki terzi makasını alıp kendi saçımı kendim kestim amına koyim. sonra da piedra ırmağı'nın kıyısında oturdum ağladım. benim ne zaman herkes gibi her gittiğimde ne yapacağını bilen sabit bi berberim olacak diye. sonra karar verdim: oğlum olursa onu yazları berbere çırak verecem, biraz eli alışınca da evde ona kestirecem. alaburus yapsın yeter. yamuk mamuk keser belki ama saygıda kusur etmez hiç yoktan. ben ciddi miyim lan? ciddiysem çok sadist, değilsem çok ukalayım.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap